Ponedjeljak, 3 Oktobra, 2022
No menu items!

Vlada Distrikta okončala 67. redovnu sjednicu

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na prvom nastavku 67. redovne sjednice usvojila je Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti i zaduženja Razvojno-garantnom fondu Brčko distrikta BiH u pogledu sredstava na transakcionom računu Razvojno-garantnog fonda.

Vlada je usvojila i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na sporazum o implementaciji projekata tehničke saradnje: „Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u BiH – Faza II kao i Prijedlog odluke o davanјu saglasnosti na angažovanje jednog izvršioca sa stečenom diplomom visokog obrazovanja – diplomirani inženjer građevinarstva za obavljanje posebnih poslova u Odjeljenju za javne poslove.

Članovi Vlade primili su k znanju Informacije u vezi sa upitnikom za države članice MOR-a o ukidanju i povlačenju određenih međunarodnih konvencija, protokola i preporuka, informacije u vezi sa poslaničkim pitanjem poslanika Srđana Blažića o realizaciji projekta E-BEBA kao i Izvještaj o kapitalnim donacijama dodijeljenim JP „Komunalno Brčko“ Brčko distrikt BiH.

Na prijedlog Odjeljenja za komunalne poslove Vlada je razgovarala i o rješavanju problema vodosnabdijevanja stanovnika na područjima Čanda, Ćoseta i Džigura nastalog u vezi presude Apelacionog suda Brčko distrikta BiH.

 

Vlada Brčko distrikta BiH

Najnovije vijesti

CIK Brčko: Izlaznost birača do 15h

https://www.youtube.com/watch?v=KYD-pFv2rVo

CIK Brčko: Zaprimljena dva prigovora i uložena jedna žalba

Centralna izborna komisija Brčko distrikta BiH na današnjoj pres konferenciji saopštila je da su zaprimljena dva prigovora te da je uložena jedna žalba. Predsjednica Izborne...

Izbori u Brčkom: MZ Donji Brezik, Donja Skakava i Brka

https://www.youtube.com/watch?v=Svlrply0e5o

Zvaničnici Distrikta obavili svoju građansku dužnost

https://www.youtube.com/watch?v=u0MtIhbaPis
- Reklama -

Više vijesti