Ponedjeljak, 3 Oktobra, 2022
No menu items!

Brčko: Zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga slobode lišeno jedno lice

Policija Brčko distrikta BiH je na osnovu kontinuiranih planskih aktivnosti i operativnih saznanja na sprečavanju i suzbijanju organizovanog kriminaliteta i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga slobode lišila lice S.M. rođen 1991. godine iz Brčkog.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su na dvije lokacije u Brčkom izvršili pretrese navedenog lica, te motornog vozila i stambenog objekta koje koristi. Tokom pretresa pronađena je određena količina bijele praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain”, pištolj marke CZ 99 kalibra 9 mm sa izbrušenim serijskim brojem, te veća količina pripadajuće municije, kao i 10 hiljada konvertibilnih maraka i 17.200 eura.

Nakon izvršenih pretresa lice S.M. je privedeno u prostorije Policije Brčko distrikta BiH na kriminalističku obradu, gdje je nakon iste lišeno slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232.stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH i krivično djelo „Neovlaštena nabavka, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje” iz člana 65. stav (1) Zakona o oružju i municiji Brčko distrikta BiH.

Navedeno lice će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

Policija Brčko distrikta BiH

Najnovije vijesti

CIK Brčko: Izlaznost birača do 15h

https://www.youtube.com/watch?v=KYD-pFv2rVo

CIK Brčko: Zaprimljena dva prigovora i uložena jedna žalba

Centralna izborna komisija Brčko distrikta BiH na današnjoj pres konferenciji saopštila je da su zaprimljena dva prigovora te da je uložena jedna žalba. Predsjednica Izborne...

Izbori u Brčkom: MZ Donji Brezik, Donja Skakava i Brka

https://www.youtube.com/watch?v=Svlrply0e5o

Zvaničnici Distrikta obavili svoju građansku dužnost

https://www.youtube.com/watch?v=u0MtIhbaPis
- Reklama -

Više vijesti