Nedjelja, 26 Juna, 2022
No menu items!

U srijedu 27.redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta

U srijedu, 22. juna, bit će održana 27. redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH, dogovoreno je danas na pripremnom sastanku šefova poslaničkih klubova i predstavnika Vlade na kojem je utvrđen i dnevni red ove sjednice.

Poslanici će se izjasniti, u drugom čitanju, o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak, kao i o nacrtima zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara, o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Distrikta i  Zakona o planiranju, projektovanju i razvoju, te o izmjenama i dopunama zakona o platama i naknadama zaposlenih u javnoj upravi, institucijama i Policiji Brčko distrikta.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić podsjetio je da će se izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak povećati neoporezivi dio dohotka sa sadašnjih 500 KM na 1200 KM i da bi to trebalo biti primjenljivo od slijedećeg mjeseca.

Milić je istakao da su značajne i izmjene Zakona o porezu na dobit čiji nacrt će se u prvom čitanju naći pred poslanicima na 27. redovnom zasjedanju, a kojim će se dvostruko oslobađanje od poreza odnositi samo na proizvodnju na području Brčko distrikta kako bi se spriječila zloupotreba tog benefita.

„Sredstva koja bi bila oslobođena na ovaj način pravno lice bi bilo dužno investirati isključivo na prostoru Brčko distrikta“, pojasnio je Milić.

U prvom čitanju, poslanici će se izjasniti i o nacrtima zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskoj policiji, Policiji i policijskim službenicima Brčko distrikta, o izvještajima o radu i o planovima i programima rada institucija, javnih preduzeća i fondova Distrikta, kao i o odlukama o utvrđivanju javnog interesa.

Početak 27. redovne sjednice zakazan je za 10 sati.

 

 

Skupština Brčko distrikta BiH

Najnovije vijesti

U ponedjeljak “Mladi pitaju” u brčanskoj Skupštini

U ponedeljak, 27. juna Vijeće/Savjet mladih Brčkog okupiće na jednom mjestu zastupnike Skupštine i Vlade Brčko distrikta BiH te...

Raspored radarskih kontrola za period od 27. 06. do 03. 07. 2022. godine

Jedinica saobraćajne policije Policije Brčko distrikta BiH, pored ostalih poslova i zadataka iz svoje nadležnosti vršit će unaprijed najavljene kontrole radarskog mjerenja brzine kretanja...

Odjeljenje za poljoprivredu brčanske Vlade pojačava nivo edukacija poljoprivrednih proizvodača

Odjeljenje za poljoprivredu brčanske Vlade tokom ove godine, dobrim dijelom je već realizovalo Plan aktivnosti u vezi sa edukacijama proizvođača iz različitih oblasti. Dvije...

BiH: Od 18. jula novo povećanje cijena cigareta

Ljubitelje cigareta od narednog mjeseca očekuje novo povećanje cijena, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Uprave za indikretno oporezivanje BiH (UIO BiH). Kako  je potvrđeno iz UIO...
- Reklama -

Više vijesti