Nedjelja, 26 Juna, 2022
No menu items!

Kadrić i Savić razgovarali o budućoj saradnji Distrikta i Općine Lopare

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je u Gradskoj vijećnici upriličio prijem za načelnika Općine Lopare Radu Savića i direktora Doma zdravlja Lopare Želimira Neškovića nakon čega je održan sastanak na temu pružanja podrške i buduće saradnje Distrikta i Općine Lopare.

Prijemu su također prisustvovali glavni koordinator Vlade Željko Antić, šef Odjeljenja za komunalne poslove Majazudin Vehabović i šef Odjeljenja za javne poslove Ratko Stjepanović.

Gradonačelnik Kadrić kazao je da je izuzetno bitno stvarati i njegovati dobre odnose s drugim lokalnim zajednicama, a naročito s onim koje su blizu Distrikta.

Prisutni su razgovarali o sličnostima i razlikama u obrazovnim i zdravstvenim sistemima te je načelnik Savić prisutne upoznao s planiranim projektima u općini Lopare koji se tiču putne infrastrukture između Distrikta i Lopara.

Kadrić je kazao da će Brčko distrikt BiH pružiti podršku u provođenju projekata, s obzirom da se radi o putnoj komunikaciji do Tuzle, koju koristi i veliki broj stanovnika Distrikta.

Načelnik Savić i direktor Nešković zahvalili su se gradonačelniku Kadriću i njegovim saradnicima na prijemu kazavši da se ovim sastankom potvrđuje i jača dobra saradnju s Distriktom.

 

 

Vlada Brčko distrikta BiH

 

Najnovije vijesti

U ponedjeljak “Mladi pitaju” u brčanskoj Skupštini

U ponedeljak, 27. juna Vijeće/Savjet mladih Brčkog okupiće na jednom mjestu zastupnike Skupštine i Vlade Brčko distrikta BiH te...

Raspored radarskih kontrola za period od 27. 06. do 03. 07. 2022. godine

Jedinica saobraćajne policije Policije Brčko distrikta BiH, pored ostalih poslova i zadataka iz svoje nadležnosti vršit će unaprijed najavljene kontrole radarskog mjerenja brzine kretanja...

Odjeljenje za poljoprivredu brčanske Vlade pojačava nivo edukacija poljoprivrednih proizvodača

Odjeljenje za poljoprivredu brčanske Vlade tokom ove godine, dobrim dijelom je već realizovalo Plan aktivnosti u vezi sa edukacijama proizvođača iz različitih oblasti. Dvije...

BiH: Od 18. jula novo povećanje cijena cigareta

Ljubitelje cigareta od narednog mjeseca očekuje novo povećanje cijena, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Uprave za indikretno oporezivanje BiH (UIO BiH). Kako  je potvrđeno iz UIO...
- Reklama -

Više vijesti