Četvrtak, 1 Juna, 2023
No menu items!

Kadrić i Savić razgovarali o budućoj saradnji Distrikta i Općine Lopare

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je u Gradskoj vijećnici upriličio prijem za načelnika Općine Lopare Radu Savića i direktora Doma zdravlja Lopare Želimira Neškovića nakon čega je održan sastanak na temu pružanja podrške i buduće saradnje Distrikta i Općine Lopare.

Prijemu su također prisustvovali glavni koordinator Vlade Željko Antić, šef Odjeljenja za komunalne poslove Majazudin Vehabović i šef Odjeljenja za javne poslove Ratko Stjepanović.

Gradonačelnik Kadrić kazao je da je izuzetno bitno stvarati i njegovati dobre odnose s drugim lokalnim zajednicama, a naročito s onim koje su blizu Distrikta.

Prisutni su razgovarali o sličnostima i razlikama u obrazovnim i zdravstvenim sistemima te je načelnik Savić prisutne upoznao s planiranim projektima u općini Lopare koji se tiču putne infrastrukture između Distrikta i Lopara.

Kadrić je kazao da će Brčko distrikt BiH pružiti podršku u provođenju projekata, s obzirom da se radi o putnoj komunikaciji do Tuzle, koju koristi i veliki broj stanovnika Distrikta.

Načelnik Savić i direktor Nešković zahvalili su se gradonačelniku Kadriću i njegovim saradnicima na prijemu kazavši da se ovim sastankom potvrđuje i jača dobra saradnju s Distriktom.

 

 

Vlada Brčko distrikta BiH

 

Najnovije vijesti

Vlada razmatrala informacije u vezi sa obilnim padavinama na području Distrikta

Kolegij Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine razmatrao je danas informacije o stanju usljed obilnih padavina koje su zahvatile...

Delegacija EU pozvala vlasti RS-a i Brčko distrikta da zabrane pušenje

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini pozvala je vlasti RS-a i Brčko distrikta da preduzmu korake za usvajanje zakona o kontroli duhana, tri...

Vlada Distrikta odobrila kapitalnu donaciju JP “Komunalno Brčko” u visini od 45.000,00 KM

Na današnjoj započetoj 4. redovnoj sjednici, Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu koja se tiče...

Sindikat Brčko distrikta traži linearno povećanje plata od minimalno 100 KM

https://www.youtube.com/watch?v=xyTWt7H5lKQ&t=51s
- Reklama -

Više vijesti