Subota, 28 Maja, 2022
No menu items!

Gradonačelnik Kadrić: Sraman potez Pravosudne komisije

Informacija da je Pravosudna komisija Brčko distrikta BiH zatražila od nadležnog Odjeljenja u brčanskoj Vladi objavu tendera za nabavku „potrepština povodom odlaska na žalost u slučaju smrti za potrebe Pravosudne komisije, Osnovnog suda, Pravobranilaštva i Kancelarije za pravnu pomoć“ izazvala je ogorčenje među članovima Vlade na čelu sa gradonačelnikom Esedom Kadrićem.

Sama pomisao da se za ove potrebe neko uopšte usudio da raspiše javnu nabavku u nama budi osjećaj bespomoćnosti i sramote i odlučno demantujemo bilo kakvu odgovornost za ovaj sramni postupak nadležnih u Pravosudnoj komisiji Brčko distrikta BiH.

Podsjećamo javnost da se vlast u Brčkom kao i u svim ostalim demokratskim društvima dijeli na izvršnu, zakonodavnu i sudsku, te je tako koncipiran i Budžet Brčko distrikta BiH.

Sve institucije izvršne, zakonodavne i sudske komponente vlasti u Brčko distriktu BiH imaju svoj dio budžeta kojim raspolaže na način kako to zakon nalaže.

Nažalost, neki su zloupotrijebili svoja ovlašćenja i posegli za ovim sramotnim potezom, koji je zgrozio javnost ne samo u Brčkom već i u regionu.

Ono što dodatno boli je činjenica da zaposlenici u Pravosudnoj komisiji koja je nosilac ovog tendera ,očigledno nemaju nikakakvu empatiju prema kolegama i koleginicama sa kojima zajedno zarađuju za život. Uz to,njihova mjesečna primanja su daleko iznad prosjeka u Brčko distriktu BiH.

Još jednom osuđujemo ovaj postupak i tražimo od nadležnih da reaguju i odmah ponište ovaj sramni tender.

Vlada Brčko distrikta BiH

Najnovije vijesti

Brčko: Održan IV Sajam obrazovanja i zapošljavanja (Video)

https://www.youtube.com/watch?v=fQ3CS3_R4UY

Završeni Susreti mladih Brčko distrikta BiH 2022

Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta BiH organizovalo je druge Susrete mladih Brčko distrikta BiH koji su trajali od 20. do 23. maja. Na Susretima se okupio...

Policija Distrikta provela operativnu akciju kodnog naziva ”TRILING”

Policija je poduzimanjem adekvatnih planskih mjera i radnji na suzbijanju imovinskog kriminaliteta kao najdominantnijeg oblika kriminaliteta na području Brčko distrikta BiH dana 26.05.2022.godine pod...

Brčko: Potvrđena optužnica za ubistvo S. Fazlovića

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Mula Elezovića (86)* zbog sumnje da je 22. februara ove godine u Islamovcu, kod Brčkog, lišio...

UG “Demos” Brčko: Političke partije i rodbinske veze neće određivati ko će gdje raditi

U okviru projekta "STOP nezakonitom zapošljavanju" koji podržava CCI, a finansira USAID, Udruženje građana "Demos" Brčko danas je upriličilo uličnu akciju u kojoj su...
- Reklama -

Više vijesti