Četvrtak, 1 Juna, 2023
No menu items!

Brčko: Udruženje dijabetičara realizuje projekat „Prevencija i kontrola dijabetesa“

Udruženje dijabetičara Brčko distrikta Bosne i Hercegovine realizuje projekat „Prevencija i kontrola dijabetesa“ koji je namijenjen svim građanima distrikta sa ciljem podizanja svijesti i  prevencije dijabetesa tipa 2.

Imajući u vidu da je Dijabetes bolest koja je u stalnom porastu kako u cijelom svijetu tako i kod nas, pogotovo dijabetes tipa 2 kod djece i odraslih i sve većeg broja gojaznih građana, te da rana prevencija je jedan od važnih segmenata odlučili smo se za ovaj projekat.

Dana, 13.05.2022.godine posjetili smo mjesnu zajednicu „Centar 3“ gdje smo građanima omogućili besplatno mjerenje nivoa šećera u krvi, krvnog pritiska, određivanje bodi masni indeks uz savjete  o prevenciji dijabetesa tipa 2 i gojaznosti uz podjelu edukativnog materijala.

Ovim putem želimo da se zahvalimo našim sugrađanima, koji su podržali naš projekat potom učinili dobro za svoje zdravlje.

U  akciji, obavljeno je preko 100 preventivnih pregleda.

Udruženje dijabetičara Brčko, nastavlja aktivnosti na realizaciji projekta „Prevencija i kontrola dijabetesa“, te će u narednom periodu posjetiti još mjesnih zajednica na području distrikta.

 

 

Udruženje dijabetičara Brčko distrikta BiH

Najnovije vijesti

Vlada razmatrala informacije u vezi sa obilnim padavinama na području Distrikta

Kolegij Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine razmatrao je danas informacije o stanju usljed obilnih padavina koje su zahvatile...

Delegacija EU pozvala vlasti RS-a i Brčko distrikta da zabrane pušenje

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini pozvala je vlasti RS-a i Brčko distrikta da preduzmu korake za usvajanje zakona o kontroli duhana, tri...

Vlada Distrikta odobrila kapitalnu donaciju JP “Komunalno Brčko” u visini od 45.000,00 KM

Na današnjoj započetoj 4. redovnoj sjednici, Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu koja se tiče...

Sindikat Brčko distrikta traži linearno povećanje plata od minimalno 100 KM

https://www.youtube.com/watch?v=xyTWt7H5lKQ&t=51s
- Reklama -

Više vijesti