Subota, 28 Maja, 2022
No menu items!

Milić i Hude : Bezbjednosna situacija u BiH i Distriktu nije pogoršana

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić razgovarao je sinoć u maloj sali Skupštine sa zamjenikom načelnika štaba Vrhovne komande savezničkih snaga za Evropu, general-pukovnikom Brisom Hudeom i njegovim saradnicima o bezbjednosnoj situaciji u Distriktu.

Predsjednik Milić rekao je Hudeu da je bezbjednosna situacija u Distriktu stabilna te da je bio iznenađen pozivom pojedinih političkih subjekata u BiH na raspoređivanje NATO trupa u Brčkom.

„Moj utisak je da nijedan narod u Distriktu nije za ratnu opciju. Većina stanovnika spremna je da kroz dijalog radi na unapređenju života u ovoj lokalnoj zajednici. Znamo da razgovor između sva tri naroda nema alternativu jer smo ovdje odnos izgradili upravo na dijalogu“ istakao je Milić.

Milić je napomenuo da vlast u Distriktu ima dobru saradnju sa supervizorom za Brčko i Lot timom EUFOR-a, kao i Policijom Brčko distrikta koja profesionalno rješava sve probleme.

General-pukovnik Bris Hude rekao je da smatra da nije došlo do pogoršanja bezbjednosne situacije u BiH i Distriktu i da je to samo politička retorika te da ne vidi potrebu za raspoređivanjem NATO trupa u Brčkom.

„Kada se vratim u Brisel ambasadorima mogu reći da ne postoji bezbjednosna prijetnja Brčko distriktu i da situacija nije onakva kakvom su nam je predstavili pojedini mediji i ljudi“ rekao je Hude i dodao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se sačuva mir u BiH i Distriktu Brčko.

 

 

STRUČNI SAVJETNIK ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Maja Kovačević

 

Najnovije vijesti

Brčko: Održan IV Sajam obrazovanja i zapošljavanja (Video)

https://www.youtube.com/watch?v=fQ3CS3_R4UY

Završeni Susreti mladih Brčko distrikta BiH 2022

Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta BiH organizovalo je druge Susrete mladih Brčko distrikta BiH koji su trajali od 20. do 23. maja. Na Susretima se okupio...

Policija Distrikta provela operativnu akciju kodnog naziva ”TRILING”

Policija je poduzimanjem adekvatnih planskih mjera i radnji na suzbijanju imovinskog kriminaliteta kao najdominantnijeg oblika kriminaliteta na području Brčko distrikta BiH dana 26.05.2022.godine pod...

Brčko: Potvrđena optužnica za ubistvo S. Fazlovića

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Mula Elezovića (86)* zbog sumnje da je 22. februara ove godine u Islamovcu, kod Brčkog, lišio...

UG “Demos” Brčko: Političke partije i rodbinske veze neće određivati ko će gdje raditi

U okviru projekta "STOP nezakonitom zapošljavanju" koji podržava CCI, a finansira USAID, Udruženje građana "Demos" Brčko danas je upriličilo uličnu akciju u kojoj su...
- Reklama -

Više vijesti