Subota, 28 Maja, 2022
No menu items!

Milić i Filipović održali sastanak s ambasadorima Španije i Nizozemske u BiH

Predsjednik i potpredsjednik Skupštine Siniša Milić i Ivo Filipović održali su danas sastanak u maloj sali Skupštine s ambasadoricom Španije u BiH Teresom Lizaranzu i ambasadorom Kraljevine Nizozemske u BiH Janom Waltmansom i tom prilikom ih upoznali o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Distriktu.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da je politička situacija u Distriktu stabilna, da Distrikt od formiranja do danas njeguje kulturu dijaloga u rješavanju svih problema ove lokalne zajednice i u procesu donošenja odluka, poštujući princip transparentnosti.

„Drago nam je kada imamo priliku da goste upoznamo s realnom situacijom u Brčko distriktu jer mediji ponekad daju iskrivljenu sliku o ovoj lokalnoj zajednici“, rekao je Milić.

Milić je napomenuo da je Distrikt u posljednje tri godine bio veoma aktivan u donošenju propisa i realizaciji važnih infrastrukturnih projekata te kao primjer naveo donošenje novog Zakona o budžetu, Zakona o udruženjima i fondacijama, Zakona o mirnom okupljanju i Zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović zahvalio se ambasadorima na posjeti i interesovanju za Distrikt i istakao da se realizacija infrastrukturnih projekata vrši onako kako je to propisano Statuom Distrikta.

Ambasador Kraljevine Nizozemske u BiH Jan Waltmans i ambasadorica Španije u BiH Teresa Lizaranzu složili su se s tim da način rada Distrikta putem dijaloga treba da bude primjer kako mladima tako i ostatku BiH, te pokazali veliko interesovanje o  funkcionisanju i razvoju ove lokalne zajednice, nudeći pomoć i podršku svojih ambasada.

Sastanku je prisustvovao i politički savjetnik ambasadora Kraljevine Nizozemske Mirnes Kurtanović.

 

 

STRUČNA SAVJETNICA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

                                            Maja Kovačević

 

Najnovije vijesti

Brčko: Održan IV Sajam obrazovanja i zapošljavanja (Video)

https://www.youtube.com/watch?v=fQ3CS3_R4UY

Završeni Susreti mladih Brčko distrikta BiH 2022

Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta BiH organizovalo je druge Susrete mladih Brčko distrikta BiH koji su trajali od 20. do 23. maja. Na Susretima se okupio...

Policija Distrikta provela operativnu akciju kodnog naziva ”TRILING”

Policija je poduzimanjem adekvatnih planskih mjera i radnji na suzbijanju imovinskog kriminaliteta kao najdominantnijeg oblika kriminaliteta na području Brčko distrikta BiH dana 26.05.2022.godine pod...

Brčko: Potvrđena optužnica za ubistvo S. Fazlovića

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Mula Elezovića (86)* zbog sumnje da je 22. februara ove godine u Islamovcu, kod Brčkog, lišio...

UG “Demos” Brčko: Političke partije i rodbinske veze neće određivati ko će gdje raditi

U okviru projekta "STOP nezakonitom zapošljavanju" koji podržava CCI, a finansira USAID, Udruženje građana "Demos" Brčko danas je upriličilo uličnu akciju u kojoj su...
- Reklama -

Više vijesti