Nedjelja, 24 Oktobra, 2021
No menu items!

Brčko: Uveliko teku pripreme za treći rebalans budžeta u visini do 20 miliona KM

U Vladi Brčko distrikta BiH uveliko teku pripreme za prijedlog nacrta trećeg rebalansa budžeta Distrikta za ovu godinu u iznosu od 15 do 20 miliona KM.

“Cilj trećeg rebalansa budžeta Distrikta za ovu godinu je pokretanje nerealizovanih sredstava iz kapitalnog budžeta za 2019. godinu”, kazao je Željko Antić, Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH.

Prema Antićevim riječima već naredne sedmice očekuje se prijedlog prvog nacrta trećeg rebalansa budžeta od strane šefova odjeljenja.

“Očekujemo da šefovi odjeljenja predlože one projekte koji nisu započeli realizaciju ili su započeti a još nisu završeni u 2019. godini”, naglasio je Antić.

U trećem rebalansu budžeta najzastupljeniji će biti odjeli za javne i komunalne poslove i Kancelarija za upravljanje javnom imovinom, kao i drugi odjeli ali sa manjim kapitalnim budžetima.

Ukoliko sve bude teklo prema predviđenom planu, Vladin prijedlog trećeg rebalansa budžeta Distrikta  od strane Skupštine mogao bi biti razmatran i usvojen već početkom novembra.

 

 

- Reklama -

Najnovije vijesti

Gradonačelnik Distrikta sa članovima Vlade obišao mjesto tragedije

Gradonačenik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić posjetio je, zajedno sa članovima Vlade, brčansko naselje Suljagića Sokak, gdje...

Predsjednik Skupštine Siniša Milić uputio telegram saučešća porodicama stradalih lica u požaru

„U svoje ime i u ime Skupštine Brčko distrikta BiH upućujem najiskrenije i najdublje saučešće porodicama i prijateljima šestoro sugrađana koji su jutros tragično...

Gradonačelnik Esed Kadrić uputio telegram saučešća porodicama stradalih

Povodom tragične smrti šestoro stanovnika Brčko distrikta BiH, gradonačelnik Esed Kadrić, porodicama i prijateljima nesrećno preminulih uputio je telegram saučešća, u kome se kaže: Uvažene...

Tragedija u Brčkom: U požaru smrtno stradalo šest osoba (VIDEO)

https://www.youtube.com/watch?v=TGTFWzUovME&t=44s

Efikasnije, brže i ekonomičnije: Alternativni načini rješavanja privrednih sporova

Kako privredne sporove rješavati na načine koji će i sudovima i privrednicima donijeti značajna olakšanja, bila je tema radionice o prednostima alternativnih i mirnih...
- Reklama -

Više vijesti