Nedjelja, 26 Juna, 2022
No menu items!

Brčko: Uveliko teku pripreme za treći rebalans budžeta u visini do 20 miliona KM

U Vladi Brčko distrikta BiH uveliko teku pripreme za prijedlog nacrta trećeg rebalansa budžeta Distrikta za ovu godinu u iznosu od 15 do 20 miliona KM.

“Cilj trećeg rebalansa budžeta Distrikta za ovu godinu je pokretanje nerealizovanih sredstava iz kapitalnog budžeta za 2019. godinu”, kazao je Željko Antić, Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH.

Prema Antićevim riječima već naredne sedmice očekuje se prijedlog prvog nacrta trećeg rebalansa budžeta od strane šefova odjeljenja.

“Očekujemo da šefovi odjeljenja predlože one projekte koji nisu započeli realizaciju ili su započeti a još nisu završeni u 2019. godini”, naglasio je Antić.

U trećem rebalansu budžeta najzastupljeniji će biti odjeli za javne i komunalne poslove i Kancelarija za upravljanje javnom imovinom, kao i drugi odjeli ali sa manjim kapitalnim budžetima.

Ukoliko sve bude teklo prema predviđenom planu, Vladin prijedlog trećeg rebalansa budžeta Distrikta  od strane Skupštine mogao bi biti razmatran i usvojen već početkom novembra.

 

 

Najnovije vijesti

U ponedjeljak “Mladi pitaju” u brčanskoj Skupštini

U ponedeljak, 27. juna Vijeće/Savjet mladih Brčkog okupiće na jednom mjestu zastupnike Skupštine i Vlade Brčko distrikta BiH te...

Raspored radarskih kontrola za period od 27. 06. do 03. 07. 2022. godine

Jedinica saobraćajne policije Policije Brčko distrikta BiH, pored ostalih poslova i zadataka iz svoje nadležnosti vršit će unaprijed najavljene kontrole radarskog mjerenja brzine kretanja...

Odjeljenje za poljoprivredu brčanske Vlade pojačava nivo edukacija poljoprivrednih proizvodača

Odjeljenje za poljoprivredu brčanske Vlade tokom ove godine, dobrim dijelom je već realizovalo Plan aktivnosti u vezi sa edukacijama proizvođača iz različitih oblasti. Dvije...

BiH: Od 18. jula novo povećanje cijena cigareta

Ljubitelje cigareta od narednog mjeseca očekuje novo povećanje cijena, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Uprave za indikretno oporezivanje BiH (UIO BiH). Kako  je potvrđeno iz UIO...
- Reklama -

Više vijesti