Četvrtak, 28 Marta, 2024
No menu items!

Brojke u porastu: U Bosni i Hercegovini 906 novozaraženih koronom, preminulo 11 osoba

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata od 3.554 testiranih njih 906 pozitivno na koronavirus. Entitetskim zavodima za javno zdravstvo prijavljeno je 11 smrtnih slučajeva.

Dan ranije su prijavljena 474 nova slučaja koronavirusa nakon što je testiran 2.813 uzorak. U istom periodu preminulo je osam pacijenata koji su imali oboljenje.

Federacija BiH

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 2.584 uzorka, od čega je 527 pozitivno na koronavirus.

U protekla 24 sata, u Federaciji BiH prijavljeno je sedam smrtnih ishoda.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom.

Do sada je testirano ukupno 803.448 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 140.819 osoba. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.605.

Republika Srpska

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, izvršeno je testiranje 784 laboratorijska uzorka, a koronavirus potvrđen je kod 364 osobe.

Radi se o 175 muškaraca i 189 žena, od kojih je 79 mlađe, 227 srednje i 58 starije životne dobi.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja. Radi se muškarcima, srednje i starije životne dobi iz Prijedora, Šamca, Teslića i Sokoca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 66.991 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 3.869 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Testirano je ukupno 300.757 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 363, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 207, a u ostalim bolnicama 156. Na respiratoru su 43 osobe (32 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 11 u ostalim bolnicama).

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 2.772 osobe, a nadzor je završen kod 194.541 osobe.

Brčko distrikt BiH Danas je u Brčko distriktu BiH registrovano 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Oporavilo se osam pacijenata a nije bilo umrlih.

 

                                                                                                             Izvor: Klix.ba

Najnovije vijesti

Započeti intenzivni radovi na Centru za upravljanje otpadom u Brčkom

Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Majazudin Vehabović, najavio je intenzivne radove na projektu Centra za...

Održan sastanak na temu “Kuda ide romska nacionalna manjina u Brčko distriktu BiH?”

U Brčko distriktu BiH, romska zajednica već duže vrijeme živi na marginama društva, suočena s nizom izazova i problemima. Povodom Svjetskog dana socijalne pravde,...

Stranka za BiH Brčko proširila svoje redove za dva nova člana

Predsjednik Stranke za BiH Brčko distrikta BiH, dr. Zijad Nišić, danas je u prostorijama stranke svečano uručio članske karte skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i...

Podignuta disciplinska tužba protiv sutkinje zbog odbijanja mjera zaštite Nizami Hećimović

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH potvrdilo je da je protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, Lejle Numanović, podignuta disciplinska tužba zbog odbijanja mjera...

Ponovo zemljotres u Sarajevu

Sarajevo je danas oko 18 sati ponovo zatresao zemljotresa, drugi u danu. Prvi, jačine 4.2 stepeni po Richteru, zabilježen je u jutarnjim satima oko...
- Reklama -

Više vijesti