Nedjelja, 19 Septembra, 2021
No menu items!

Brčko: Raspisan konkurs za najbolji literarni rad

Dragi Brčaci, Bosanci i Hercegovci, ljubitelji pisane riječi, budući pisci!

Kakav osjećaj u vama bude riječi zemlja, domovina, pripadnost, porijeklo? Da li vas obuzme ponos i preplavi ljubav dok gledate ljepote svoje zemlje ili vas čežnja i tuga prate kad niste kod kuće? Poznajete li noviju historiju svoje zemlje?

Možete li opisati ljepote i osjećaje koje budi u vama?

Volite li pisati?

Ukoliko je vaš odgovor na prethodno pitanje potvrdan onda vas čekamo!

Prijavite se na

KONKURS

ZA NAJBOLJI LITERARNI RAD

koji raspisuju Udruženje demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine 1992-1995 u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine i UG “Dobitnika najvećih ratnih priznanja Zlatni Ljiljan”, Brčko distrikt BiH (u daljem tekstu: Organizator), povodom obilježavanja Dana 108/215. Viteške motorizovane brigade Brčko Armije Republike Bosne i Hercegovine, 17. maja 2021. godine.

Želimo čuti vaše pjesme i priče!

Nagradit ćemo vašu kreativnost, talenat, maštu i umijeće!

TEME

Organizator poziva sve učenike da se prijave na Konkurs za najbolji literarni rad na jednu od navedenih tema:

1. Sjeverna kapija Bosne i Hercegovine

2. Čudo bosanskog otpora

3. Ti ćeš biti prkosna, slobodna i ponosna!

PRAVILA I USLOVI KONKURSA

Pravo na učešće na konkursu imaju učenici osnovnih i srednjih škola Brčko distrikta Bosne i Hercegovine koji se bave pisanjem.

  1. Na konkursu učestvuje autor proze ili poezije koji, uz literarni rad, uredno popuni i pošalje prijavnicu elektronskom poštom na adresu pisemobosni@gmail.com. Slanjem prijavnice autor pristaje na uslove i pravila konkursa. Ispunjavanjem prijavnice, autor potvrđuje autentičnost rada koji je prijavio na konkurs, preuzima odgovornost za sadržaj te potvrđuje da je isti njegovo autorsko djelo.

  2. Svaki autor/kandidat može prijaviti samo jedan literarni rad.

  3. Autor je dužan uz literarni rad priložiti pravilno popunjenu prijavnicu, u suprotnom neće ući u izbor konkursa.

  4. Literarni radovi moraju se poslati najkasnije do 15. maja 2021. godine.

Pristigle radove pregledat će posebno formirana komisija koja će odabrati najbolje.

Pristigli radovi bit će tehnički obrađeni prije dolaska pred komisiju na način da svaki rad dobiti odgovarajuću šifru koja će na prijavnici biti dodijeljena autoru, tako da komisija neće moći utvrditi kom autoru rad pripada, do izbora najboljih.

Komisija će od najboljih radova odabrati koje će dobiti prvu, drugu i treću nagradu.

Objava rezultata bit će izvršena 17. maja 2021. godine.

NAGRADE

Organizator će dodijeliti novčane nagrade, u iznosu od 200,00 KM za osvojeno prvo mjesto, 150,00 KM za drugo mjesto i 100,00 KM za treće mjesto.

AUTORSKO PRAVO, ZAŠTITA LIČNIH PODATAKA I ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Autor, koji je ujedno i učesnik konkursa, popunjavanjem prijavnice daje pristanak Organizatoru da bez naknade može objavljivati prijavljene radove.

Autor daje pristanak da se njegovi radovi objavljuju koliko je god to puta potrebno u smislu promocije ovoga konkursa i Organizatora općenito na društvenim mrežama, internetskim stranicama Organizatora, izložbama, u medijima i promotivnom materijalu te promotivnom materijalu vezanom uz projekte, događanja, priredbe i manifestacije koje organizira Organizator ili u kojima je partner te sponzor.

Organizator se obavezuje da će potpisati autora na objavljene radove gdje je to tehnički izvedivo i ne narušava izgled konačnog proizvoda, a u smislu autorove promocije.

Organizator ne odgovara za eventualno neovlašteno korištenje objavljenih radova od strane osoba koje ne organizuju konkurs.

Organizator se obvezuje da će obrađivati i čuvati lične podatke svih kandidata te ih neće koristiti u drugim slučajevima, koji ne podrazumijevaju konkurs, niti će ih dijeliti, a prestankom aktivnosti vezane uz konkurs, podaci se prestaju i obrađivati.

Kandidat na konkurs imaju pravo zatražiti pristup svojim ličnim podacima, te ispravak ili brisanje istih, što mogu učiniti na adresu elektronske pošte Organizatora.

Konkurs počinje teći od dana objave u medijima.

Za dodatne informacije obratite se na :

e-mail:  pisemobosni@gmail.com

Broj telefona:   +387 60 30 53 680 (Amir Sinanović)

Prijavnica za konkurs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -

Najnovije vijesti

Šadić: Započela nabavka prvih doza Sputnjik V vakcina za koje je zainteresovan veliki broj Brčaka

Za vakcinaciju u Brčko distriku BiH trenutno su dostupne Sinopharm, Astra Zeneca i Pfizer vakcine, međutim građani su iskazali...

U Brčkom u subotu mirni protesti zbog presude za ubistvo Slavena Marčete

Povodom presude Osnovnog suda u Brčkom, kojom je Dušan Ilić osuđen na četiri godine zatvora za ubistvo Slavena Marčete, u subotu će na platou...

Preminuo čuveni Minja Subota

Čuveni televizijski voditelj Minja Subota preminuo je u 82. godini života. Minja Subota je u subotu hitno prevezen u bolnicu. Prebačen je na pulmologiju zbog...

Raspored radarskih kontrola za period od 20. 09. do 26. 09. 2021. godine

Jedinica saobraćajne policije Policije Brčko distrikta BiH, pored ostalih poslova i zadataka iz svoje nadležnosti vršit će unaprijed najavljene kontrole radarskog mjerenja brzine kretanja...

Scanlan: Nulta tolerancija prema korupciji preduvjet za postizanje zajedničkog prosperiteta u Brčkom

U četvrtak, 16. septembra, prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Michael Scanlan prisustvovao je potpisivanju Memoranduma o razumijevanju između Vlade Distrikta i...
- Reklama -

Više vijesti