Četvrtak, 13 Maja, 2021
No menu items!

Održan sastanak gradonačelnika Brčkog i Bijeljine

Aktuelne teme u Brčko distriktu BiH i gradu Bijeljini koje se odnose na privredni ambijent, komunalna pitanja i infrastrukturne projekte koji se realizuju bile su teme sastanka gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića i gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, koji je održan danas u Brčkom.

S obzirom da su dvije lokalne zajednice naslonjene jedna na drugu, kako geografski tako i u drugim segmentima života, iskazana je namjera za intenzivnijom saradnjom. Razgovarano je o autoputu Beograd – Sarajevo, odnosno dionici koja će proći kroz ove lokalne zajednice, razmijenjena su iskustva o postupku eksproprijacije i drugim pripremnim radnjama za realizaciju ovog velikog projekta u oblasti putne infrastrukture. Ostale teme odnosile su se na pozitivne politike i uspješne projekte koje provode lokalne zajednice pa je tako delegaciji iz Bijeljine predstavljena podsticajna politika u realnom sektoru koja se provodi u Brčkom, pogodnosti koje će donijeti projekat revitalizacije „Luke Brčko“ kao i izgradnja mosta preko rijeke Save Brčko – Gunja, a nezaobilazna je bila i tema o posljedicama koje je izazvala pandemija korona virusa i podsticajnim mjerama koje provodi Brčko distrikt BiH.

Dogovorena je daljnja saradnja na operativnom nivou između dvije lokalne zajednice kao i uzvratna službena posjeta delegacije Distrikta gradu Bijeljini u narednom periodu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -

Najnovije vijesti

U Brčkom obilježen Svjetski dan medicinskih sestara i tehničara (Video)

https://www.youtube.com/watch?v=3bZoIpag3a8&t=1s

Mustafa ef. Gobeljić uputio čestitku povodom Ramazanskog bajrama (Video)

https://www.youtube.com/watch?v=XT6gKs1fFtY

Brčko distrikt: 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dvije osobe preminule

Na području Brčko distrikta danas je registrovano 16 novih slučajeva zaraze virusom korona. Riječ je o 6 muških i 10 ženskih osoba. Preminule su...

SBIH Brčko: Iskoristimo ove dane da osnažimo naše porodične veze

Muslimankama i muslimanima Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, cijele Bosne i Hercegovine i dijaspore kao i svim muslimanima svijeta, čestitam nastupajući ramazanski bajram sa...
- Reklama -

Više vijesti