Četvrtak, 13 Maja, 2021
No menu items!

Brčko: Pregled značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 10. 04. do 12. 04. 2021. godine

KRIMINALITET:

U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su dva krivična djela i to jedno krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i teška krađa.

– Izdvajamo događaj od dana 10. 04. 2021. godine kada je u 04.06 sati Policiji Brčko distrikta BiH prijavljeno da gori objekat u jednom brčanskom naselju. Odmah nakon prijave na lice mjesta upućeni su vatrogasci, nakon čega su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH u jutarnjim satima izvršili uviđaj uz prisustvo protivpožarnog inspektora, te uz konsultaciju sa dežurnim tužiocem Tužilaštva Brčko distrikta BiH navedeni događaj evidentirali kao krivično djelo “Izazivanje opšte opasnosti” iz člana 317. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR

U navedenom vremenskom periodu nije zabilježen nijedan događaj narušavanja javnog reda i mira.

SAOBRAĆAJ:

– U dane vikenda nije evidentirana nijedna saobraćajna nezgoda.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila iz saobraćaja isključili ukupno njih osam. Od toga tri lica koja su vozilima upravljala prije sticanja prava na upravljanje, jedno lice koje je upravljalo vozilom u vrijeme trajanja zabrane upravljanja, dva lica jer su vozilima upravljali nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, jedno lice koje je upravljalo vozilom bez odgovarajuće potvrde o poznavanju propisa iz oblasti saobraćaja i jedno lice koje je upravljalo vozilom sa nepokrivenim teretom u tovarnom sanduku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -

Najnovije vijesti

U Brčkom obilježen Svjetski dan medicinskih sestara i tehničara (Video)

https://www.youtube.com/watch?v=3bZoIpag3a8&t=1s

Mustafa ef. Gobeljić uputio čestitku povodom Ramazanskog bajrama (Video)

https://www.youtube.com/watch?v=XT6gKs1fFtY

Brčko distrikt: 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dvije osobe preminule

Na području Brčko distrikta danas je registrovano 16 novih slučajeva zaraze virusom korona. Riječ je o 6 muških i 10 ženskih osoba. Preminule su...

SBIH Brčko: Iskoristimo ove dane da osnažimo naše porodične veze

Muslimankama i muslimanima Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, cijele Bosne i Hercegovine i dijaspore kao i svim muslimanima svijeta, čestitam nastupajući ramazanski bajram sa...
- Reklama -

Više vijesti