Četvrtak, 13 Maja, 2021
No menu items!

Akcija davanja krvi u Brčkom: Krv je lijek a čovjek je jedini izvor krvi kao lijeka

Organizacija Saveza za bolju budućnost već tradicionalno organizuje humanitarnu akciju davanja krvi. Obzirom na teško stanje u kojem se nalazi naši građani,zalihe krvi bile su na nezavidnom nivou te je u organizaciji brčanskog SBB-a a u saradnji sa brčanskom Socijalističkom partijom te Organizacijom Narod i pravda Brčko distrikta BiH, organizovana akcija humanitarnog davanja krvi.

U posljednjem periodu primjećeno je da je potražnja krvi velika a na ovaj način smo jednim malim dijelom potrudili se da olakšamo našim sugrađanima potražnju za istim“ kazala je predsjednica OO SBB Brčko Ina Pamukčić.

Iz brčanskog NiP-a su poručili da „u ovim teškim vremenima moramo se potruditi da pomažemo jedni drugima a ovo je jedan od vidova pomoći. Krv je lijek a čovjek je jedini izvor krvi kao lijeka“.

Socijalistička partija Brčko distrikta rado se odazvala akciji uz poruku da Krv nije moguće proizvesti na umjetan način. Jedini izvor toga lijeka jest čovjek – davaoc krvi.”

Amer Čaušević, dugogodišnji davaoc krv je kazao da je krv najskuplja tekućina koja se ne može proizvesti i iz toga predstavlja posebnu sadisfakciju kada sa ovim djelom uspiješ spasiti nekome život.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -

Najnovije vijesti

U Brčkom obilježen Svjetski dan medicinskih sestara i tehničara (Video)

https://www.youtube.com/watch?v=3bZoIpag3a8&t=1s

Mustafa ef. Gobeljić uputio čestitku povodom Ramazanskog bajrama (Video)

https://www.youtube.com/watch?v=XT6gKs1fFtY

Brčko distrikt: 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dvije osobe preminule

Na području Brčko distrikta danas je registrovano 16 novih slučajeva zaraze virusom korona. Riječ je o 6 muških i 10 ženskih osoba. Preminule su...

SBIH Brčko: Iskoristimo ove dane da osnažimo naše porodične veze

Muslimankama i muslimanima Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, cijele Bosne i Hercegovine i dijaspore kao i svim muslimanima svijeta, čestitam nastupajući ramazanski bajram sa...
- Reklama -

Više vijesti