Srijeda, 1 Decembra, 2021
No menu items!

Održana treća javna rasprava o Prijedlogu budžeta Brčko distrikta BiH za 2021. godinu

Treća javna rasprava o Prijedlogu budžeta Brčko distrikta za 2021. godinu u iznosu od 238.227.961 KM održana je u subotu 20. februara u velikoj sali Doma kulture.

Potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Ivo Filipović rekao je da je odziv građana na sve tri javne rasprave bio dobar, da su prijedlozi bili konstruktivni i da se uglavnom odnose na oblast infrastrukture.

„Uvijek se, kroz Komisiju vodi računa o tome da se izađe u susret i riješe problemi građana. Siguran sam da ćemo uspjeti da preraspodijelimo određena sredstva po zahtjevu građana“, istakao je Filipović.

Predsjedavajući skupštinske Komisije za budžet Srđan Blažić podsjetio je da se ovogodišnji budžet kreirao po novom Zakonu o budžetu Brčko distrikta BiH i da neće biti povećanja utvrđenih prihoda.

„Ono što mi kao Skupština u saradnji s Vladom Brčko distrikta možemo da uradimo jeste da pokušamo da uštedimo na rashodovnoj strani, prije svega, na materijalnim troškovima i grantovima. Siguran sam da će ušteda biti i na bruto platama i naknadama, a onda ta sredstva preusmjeriti na kapitalni dio budžeta“, rekao je Blažić.

Blažić je istakao da očekuje da će budžet Brčko distrikta BiH za 2021. godinu biti usvojen do kraja marta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -

Najnovije vijesti

Brčko: Registrovano 30 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dvije osobe preminule

Na području Brčko distrikta danas je registrovano 30 novih slučajeva zaraze virusom korona. Riječ je o 15 muških i...

Abdulah Iljazović napustio Narod i Pravdu

U emisij portala Otisak.ba zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH Abdulah Iljazović izjavio je da napušta političku organizaciju Narod i Pravdu Brčko distrikta BiH. Konkretizujući...

Zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga slobode lišeno lice M.P.

Policija Brčko distrikta BiH, u kontekstu ranije donesenih procjena u vezi sa kriminalnim aktivnostima pojedinih grupa na području Brčko distrikta BiH koje predstavljaju potencijalno...

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo optužnicu protiv Aladina Bisera

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Aladina Bisera (37)* kojom ga tereti za ubistvo Fethije Mihmića počinjeno u maju ove godine u...
- Reklama -

Više vijesti