Utorak, 23 Aprila, 2024
No menu items!

UBJEDLJIVA POBJEDA LAVICA U KUPU UZ TRIPL DABL UČINAK MILICE ĐOKIĆ

Ubjedljivom pobjedom protiv ekipe Budućnost BN iz Bijeljine košarkašice Lavova iz Brčkog ostvarile su plasman u četvrtfinale Kupa Republike Srpske za žene.

Utakmica osmine finala koja je odigrana u dvorani Tehničke škole u Brčkom pokazale je da se košarkašice Lavova nalaze u odličnoj formi i da u dobrom raspoloženju dočekuju nastavak takmičenja u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske, a isto tako i u Kup takmičenju.

Uspjevale su gošće iz Bijeljine da pariraju Lavicama samo tokom prvog poluvremena (35:29) da bi domaće košarkašice tokom treće i četvrte četvrtine prikazale timsku igru koja ih krasi od početka sezone i već sredinom trećeg perioda igre otklonile bilo kakvu sumnju oko pobjednika ovog meča. Ono što posebno raduje, jeste činjenica da je svih 12 košarkašica na koje je trener Bližnjaković računao dobilo minutažu u ovoj utakmici, iskoristivši priliku da se dodatno nametnu i dokažu pred predstojeće izazove koji očekuju ekipu Lavova u narednom periodu.

Treba izdvojiti još jednu fantastičnu utakmicu kapitena Lavova Milice Đokić koja je na ovoj utakmici ostvarila tripl-dabl učinak sa 35 poena, 10 skokova i 11 asistencija, čemu je pridodala i 8 okradenih lopti i bila na pragu kvadripl-dabl učinka. Učinak kadetske reprezentativke Srbije u redovima Lavova koje se rijetko postiže pogotovo u ženskoj košarci, još više dobija na težini ako se zna činjecica da joj je tek 15 godina!

Jednu od najboljih utakmica u dresu Lavova do sada odigrala je, takođe, petnaestogodišnja Amila Smajić, reprezentativka Bosne i Hercegovine sa dabl-dabl učinkom na ovoj utakmici, 18 postignutih poena i 10 skokova!

Na kraju LAVOVI – Budućnost 72:46 po četvrtinama (18:12, 17:17, 18:7, 19:10)

Za Lavove su nastupile: Milica Đokić 35, Amila Smajić 18, Tamara Šarenac 6, Jelena Lazarević 2, Marjana Todorović 2, Adna Okić 4, Jelena Blagić 4, Marija Starčević 1, Ana Đokić , Katarina Mihajlović, Ksenia Vukić i Sara Đokić. Trener Aleksandar Bližnjaković.

U četvrtfinalu KUP-a Republike Srpske Lavice će na domaćem parketu dočekati u ovom trenutku jednu od najboljih ekipa Bosne i Hercegovine i drugoplasiranu ekipu Premijer lige BiH Leotar 03 iz Trebinja.

Kada je u pitanju nastavak prvenstvene trke u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske košarašice Lavova u okviru trećeg kola, u nedelju, 6. decembra, gostuju u Banja Luci gdje igraju protiv ekipe Ušća. U prvom kolu Lavice su na domaćem parketu savladale Kozaru 61:35, dok je utakmica drugog kola protiv prijedorske Mladosti odložena zbog pogoršane epidemiološke situacije u ekipi iz Prijedora i biće odigrana naknadno.

Najnovije vijesti

Svjetski dan Roma

Na današnji dan (8.April) se obilježava Svjetski dan Roma kako bi se promicala svijest o romskoj kulturi, jeziku i povijesti,...

Započeti intenzivni radovi na Centru za upravljanje otpadom u Brčkom

Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Majazudin Vehabović, najavio je intenzivne radove na projektu Centra za upravljanje otpadom. Na današnjoj konferenciji...

Održan sastanak na temu “Kuda ide romska nacionalna manjina u Brčko distriktu BiH?”

U Brčko distriktu BiH, romska zajednica već duže vrijeme živi na marginama društva, suočena s nizom izazova i problemima. Povodom Svjetskog dana socijalne pravde,...

Stranka za BiH Brčko proširila svoje redove za dva nova člana

Predsjednik Stranke za BiH Brčko distrikta BiH, dr. Zijad Nišić, danas je u prostorijama stranke svečano uručio članske karte skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i...

Podignuta disciplinska tužba protiv sutkinje zbog odbijanja mjera zaštite Nizami Hećimović

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH potvrdilo je da je protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, Lejle Numanović, podignuta disciplinska tužba zbog odbijanja mjera...
- Reklama -

Više vijesti