Četvrtak, 28 Septembra, 2023
No menu items!

Novi soj korone zabrinuo svijet

Brzo širenje novog soja koronavirusa je zabrinulo cijeli svijet, a uvedene su jake restriktivne mjere širom Velike Britanije, koja se suočava sa zabranom transporta sa mnogim zemljama svijeta.

Panika je nastala kada su savjetnici britanske vlade rekli da postoji mogućnost da se novi soj lakše širi nego njegovi prethodnici, prenio je BBC.

Širenje zaraze

Zabranu aviosaobraćaja su uvele Francuska, koja je na 48 sati zaustavila i drumski saobraćaj, Njemačka, Italija, Nizozemska, Belgija, koja je blokirala željeznički saobraćaj, zatim Austrija, Irska, Bugarska, a Hrvatska je proglasila 48-satnu suspenziju letova.

  • Džonson: Zarazniji virus

U međuvremenu je i Češka uvela striktnu mjeru karantina za sve putnike koji stižu iz Velike Britanije i, kao i Rumunija, Švicarska i Turska.

Nova mjera izazvala je haos na njemačkima aerodromima, jer putnicima nije omogućeno da napuste aerodrom dok ne dobiju rezultat testa.

Rezultati testa

Zabranu aviosaobraćaja su uvele Francuska, koja je na 48 sati zaustavila i drumski saobraćaj, Njemačka, Italija, Nizozemska, Belgija, koja je blokirala željeznički saobraćaj, zatim Austrija, Irska, Bugarska, a Hrvatska je proglasila 48-satnu suspenziju letova.

U međuvremenu je i Češka uvela striktnu mjeru karantina za sve putnike koji stižu iz Velike Britanije i, kao i Rumunija, Švicarska i Turska. Nova mjera izazvala je haos na njemačkima aerodromima, jer putnicima nije omogućeno da napuste aerodrom dok ne dobiju rezultat testa.

Potonule cijene nafte

Cijene nafte potonule su jučer na međunarodnim tržištima na 50 dolara zbog pojave novog soja koronavirusa u Britaniji koji je pokrenuo novi val strogih mjera zatvaranja, potpirujući zabrinutost za potražnju za energentima.

Na londonskom je tržištu cijena barela pala 2,23 dolara u odnosu na prethodno zatvaranje, na 50.03 dolara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije vijesti

Usvojen rebalansa budžeta Distrikta u iznosu od 40.576. 539, 85 KM

Na 49. redovnoj sjednici poslanici su usvojili Prijedlog rebalansa budžeta Distrikta u iznosu od 40 576 539, 85 KM...

Brčko: Od pokvarenog kajmaka do opomene pred tužbu

Prije mjesec dana na adresu redakcije BDC TV stigla je fotografija pokvarenog kajmaka koju je zabilježio čitalac u obližnjem marketu na području Brčko distrikta...

Brčko: Bulatović pozdravlja početak nove školske godine

Povodom početka nove školske godine šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta BiH, Zoran Bulatović, posjetio je Treću osnovnu i Tehničku školu. Tom...

Zvaničnici Brčko distrikta BiH uputili čestitku povodom početka nove školske godine

Povodom početka nove školske godine najviši zvaničnici Brčko distrikta BiH danas su uputili čestitke. " Poštovani učenici, roditelji i prosvjetni radnici, upućujemo vam iskrene čestitke povodom...

Milijana Simić: Politika diktira godišnje rotacije učitelja u školama

Svaki početak školske godine u Brčkom je izuzetno stresan za roditelje učenika koji su u razrednoj nastavi. Nekada je to bio najljepši dio godine,...
- Reklama -

Više vijesti