Srijeda, 3 Marta, 2021
No menu items!

Migrant provalio u prostorije Općinskog suda u Srebreniku

Ilegalni migrant priveden je u Policijsku stanicu Srebrenik zbog sumnje da je provalio u prostorije Općinskog suda u Srebreniku, saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Iz prostorija Općinskog suda, prema izjavi odgovornog lica, nije ništa ukradeno.

Policiji je prijavljeno da je u toku noći oko 1:10 sati nepoznata osoba provalila u prostorije Općinskog suda Srebrenik.

Policija je na licu mjesta pronašla lice za koje se sumnja da je izršilo provalu. Riječ je o stranom državljaninu – migrantu, koji je priveden radi kriminalističke obrade.

O slučaju je obaviješten kantonalni tužilac i Služba za poslove sa strancima – terenska kancelarija u Tuzli koja će preduzeti dalje mjere iz svoje nadležnosti.

Nakon kompletiranja predmeta, policija će protiv stranog državljanina podnijeti izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -

Najnovije vijesti

U Brčkom registrovano 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Na području Brčko distrikta danas je registrovano 29 novih slučajeva zaraze virusom korona. Riječ je o 16 muških i 13 ženskih osoba. Na Odjeljenju brčanske...

Policija Brčko distrika: Jedno lice lišeno slobode zbog krivičnih djela na štetu vjerskih objekata

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su nakon serije krivičnih djela koja je na štetu vjerskih objekata počinilo NN lice, intenzivnim i neprestanim radom...

Program obilježavanja 21. godišnjice Brčko distrikta BiH

Redni broj NAZIV MANIFESTACIJE DATUM I VRIJEME ODRŽAVANJA MJESTO ODRŽAVANJA 1.    Izložba fotografija „Brčko kroz godišnja doba“ kroz objektiv Zerine Kurtović      2. 3. 2021. – UTORAK 19.00 sati       Galerija u Vijećnici   2. Akcija dobrovoljnog...
- Reklama -

Više vijesti

- Reklama -