Ponedjeljak, 18 Januara, 2021
No menu items!

NiP Brčko distrikt BiH : Sumnje u regularnost izbornog procesa

Politička organizacija Narod i Pravda Brčko distrikta BiH izražava zabrinutost i sumnju u regularnost izbornog procesa zbog informacija koje je na današnjoj press-konferenciji iznijela Izborna komisija Brčko distrikta BiH.

Naime, razlika između broja osoba koje su glasale i koje su unesene u bazu podataka je čak 12.859 glasača odnosno 34% ukupnog boja glasača koji su izašli na izbore.

Ova činjenica nedvosmisleno ukazuje na moguće pokušaje prekrajanja rezultata i izborni inžinjering od strane brojačke mašinerije pojedinih političkih subjekata.

Molimo sve aktere u izbornom procesu da se hitno uključe u provjeru predmetnih navoda Izborne komisije Brčko distrikta BiH kako bi se ispoštovala stvarna volja naroda.

Pozivamo nadležne institucije da pravovremeno utvrde propuste, spriječe izborne malverzacije i adekvatno sankcionišu evidentirane aktere. Izborna komisija Brčko distrikta BiH također je uputila zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji BiH za ponovno prebrojavanje, ali još nisu dobili naredbu da to urade.

Po rezultatima koje smo dobili s terena, a koji se procentualno podudaraju s trendom do sada prebrojanih i objavljenih rezultata CiK-a, izvjesno je da je Narod i Pravda Brčko distrikta BiH osvojila 3 mandata. Značajne izmjene ovog rezultata zasigurno će otvoriti vrata sumnje u njegovo prekrajanje nezakonitim sredstvima.

 

Autor: Služba za odnose sa javnošću

- Reklama -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -

Najnovije vijesti

Afera “Respiratori:” Sud BiH objavio za šta se sve terete Novalić, Solak, Hodžić i Miličević

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je, dana 30. 12. 2020. godine, optužnicu u predmetu Fadil Novalić i drugi, u...

Kako sniziti temperaturu djetetu

Kada dijete ima povišenu temperaturu nastaje panika, pogotovo ako se to događa prvi put. Kako sniziti temperaturu? Da li su ispravne metode koje su...

Pregled značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 16. 01. do 18. 01. 2021. godine

KRIMINALITET: - Izvještajni period na prostoru Brčko distrikta BiH protekao je prilično mirno i bez krivičnih djela. JAVNI RED I MIR - U navedenom vremenskom periodu nije...

U Brčko distriktu registrovana 3 nova slučaja zaraze koronavirusom

Na području Brčko distrikta danas su registrovana 3 nova slučaja zaraze virusom korona. Riječ je o 2 muške i 1 ženskoj osobi. Na Odjeljenju brčanske...

LAVICE UBJEDLJIVO SAVLADALE MLADOST IZ PRIJEDORA UZ NOVI TRIPLE DOUBLE MILICE ĐOKIĆ

Zaostalom utakmicom drugog kola košarkašice Lavova nastavile su takmičenje u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske. Derbi utakmica u kojoj su sastali Lavovi kao drugoplasirana ekipa...
- Reklama -

Više vijesti

- Reklama -