Srijeda, 1 Decembra, 2021
No menu items!

Održana sjednica Štaba za zaštitu i spašavanje

Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH donio je naredbu kojom se svim ugostiteljskim objektima na području Brčko distrikta BiH u narednih 15 dana ograničava obavljanje djelatnosti do 23.00 sata, a petkom, subotom i nedjeljom do 24.00 sata uz obavezu poštovanja svih važećih preporuka i mjera za zaštitu od širenja korona virusa.

Ugostiteljskim objektima na području Brčko distrikta BiH omogućava se 30 minuta tolerancije kao određeni period u kojem bi gosti bili dužni napustiti objekat nakon isteka propisanog radnog vremena.

Štab je također, nakon razmatranja stanja u školama i uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju, usvojio naredbu da protokol za početak nastave u vezi s COVID-19 sa svim pripisanim mjerama i narednih 15 dana ostaje na snazi.

Usvojena je Naredba da se stupi u nabavku zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava, na zahtjev Stručne službe Skupštine, za potrebe Lokalne izborne komisije za neometano provođenje lokalnih izbora u skladu s epidemiološkim mjerama.

Štab za zaštitu i spašavanje donio je i naredbu kojom se propisuje obavezno nošenje maski na autobuskim stajalištima gdje se okuplja veliki broj ljudi kao i naredbu da se Inspektoratu Brčko distrikta BiH omogući inspekcijska kontrola gradskog, prigradskog, međuentitetskog i javnog međunarodnog saobraćaja.

Štab za zaštitu i spašavanje ukazao je na obavezu poštovanja naredbi o nošenju maski u zatvorenom prostoru i najavio da će stupanjem na snagu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti Brčko distrikta BiH sankcije za kršenje naredbi, odnosno odredbi zakona biti znatno rigoroznije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -

Najnovije vijesti

Brčko: Registrovano 30 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dvije osobe preminule

Na području Brčko distrikta danas je registrovano 30 novih slučajeva zaraze virusom korona. Riječ je o 15 muških i...

Abdulah Iljazović napustio Narod i Pravdu

U emisij portala Otisak.ba zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH Abdulah Iljazović izjavio je da napušta političku organizaciju Narod i Pravdu Brčko distrikta BiH. Konkretizujući...

Zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga slobode lišeno lice M.P.

Policija Brčko distrikta BiH, u kontekstu ranije donesenih procjena u vezi sa kriminalnim aktivnostima pojedinih grupa na području Brčko distrikta BiH koje predstavljaju potencijalno...

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo optužnicu protiv Aladina Bisera

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Aladina Bisera (37)* kojom ga tereti za ubistvo Fethije Mihmića počinjeno u maju ove godine u...
- Reklama -

Više vijesti