Subota, 24 Oktobra, 2020
No menu items!

Nova biografska knjiga otkriva, ljubavna priča princa Vilijama i Kejt Midlton nije uvijek bila bajkovita

Nova knjiga biografa Roberta Lejsija (Lacey) trebala bi u jednom svom dijelu donijeti istinu o upoznavanju vojvoda od Kembridža te dočarati njihove turbulentne početke. Zašto je Kejt Midlton (Kate Middleton) u posljednji trenutak promijenila odabir univerziteta, kako je zavela princa u donjem rublju te zašto je toliko čekala na brak s Vilijamom (William).

Iako nikada nisu krili to da su u svom dugogodišnjem odnosu imali kratku pauzu, princ Vilijam i Kejt Midlton zapravo nisu rječiti kada dolazi na red pitanje njihovog ljubavnog odnosa od ranih početaka.

Naime, prema saznanjima Roberta Lejsija, Kejt je prvo u dogovoru s dvije najbolje prijateljice odlučila upisati univerzitet u Edinburgu, da bi se predomislila u zadnji tren, kada je javnost već saznala koji je fakultet odabrao britanski prijestolonasljednik.

  • Kejt i Vilijam: Vojvotkinja i vojvoda od Kembridža

    Kejt i Vilijam: Vojvotkinja i vojvoda od Kembridža

    FOTO: AGENCIJE


Neki izvori navode da su se Kejt i Vilijam nekoliko puta sreli i prije dolaska na fakultet, iako palača, a ni sam par tako nešto nisu potvrdili.

Bez obzira, mladu i zgodnu Kejt princ je brzo primijetio među brojnim udvaračicama. Počeli su zajedno odlaziti na razne studentske zabave, a simpatije je javno izražavala i Midlton.

Kada je za ljubavnu romansu sina princeze Dajane (Diana) i princa Čarlsa (Charles) saznala javnost, Vilijam je pokazao svoje pravo lice. Jasno je svima dao do znanja da neće napraviti istu grešku kao njegovi roditelji koji su vrlo brzo, nespremni i mladi, uletjeli u bračnu luku.

-Tek su mi 22. Ne planiram vjenčanje prije 28. ili 30. godine – rekao je Vilijam.

Takvi napisi nisu obeshrabrili strpljivu i zaljubljenu Kejt te je i dalje gajila nadu da će jednoga dana postati supruga britanskog princa.

U ljeto 2010. princ Vilijam u dobi od 28 godina spremno je kleknuo te zaprosio voljenu Kejt. Sve se dogodilo na safariju u Keniji, a pitanje hoće li s njim provesti ostatak života princ je uokvirio dijamantnim prstenom pokojne majke koji i danas sjaji na ruci Kejt Midlton, vojvotkinje od Kembridža.

Avaz.ba

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije vijesti

Ugrađen prvi bajpas sa uzgojenim ćelijama

Na bečkoj klinici Floridsdorf je pacijentu sa dijagnozom periferne arterijske bolesti ugrađena prijemosnica na nozi, obložena endotelskim ćelijama iz...

Još danas uživajte u suncu, stiže nam velika promjena vremena

U petak u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab južnog i...

Radman: U Hrvatskoj je skoro dvije hiljade smrti manje nego prošle godine, više štete pravi panika

Rekao je da su sve veće brojke zaraženih svakako zabrinjavajuće, a kada je riječ o rigoroznim mjerama nekih evropskih zemalja, kaže da se njihov...

U Kantonu Sarajevo od danas najmlađi u učionicama, a ostali imaju on-line nastavu

Zbog pogoršane epidemiloške situacije i povećanog broja oboljelih od koroonavirusa u osnovnim i srednjim školama u kantonu Sarajevu od danas se odvija novi model nastave,...

OD NEDJELJE: Zimsko računanje vremena

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike podsjeća da je Zakonom o računanju vremena propisano da ljetno računanje vremena završava posljednje nedjelje u oktobru, tako...
- Reklama -

Više vijesti

- Reklama -