Srijeda, 21 Oktobra, 2020
No menu items!

Neobičan slučaj u BiH: Općinska Škoda bez vozača slupala skupi Mercedes

Škoda octavija, vlasništvo općine Bosanski Petrovac, otisnula se u nedjelju navečer dok je bila parkirana nedaleko od općinske garaže, a potom se zakucala u skupocjeni mercedes na parkingu obližnjeg restorana.

Povrijeđenih nije bilo, a vidljiva su oštećenja i na škodi i na mercedesu, čiji vlasnik Sandi Terzić kaže da je njegovo vozilo staro svega godinu dana.

Mada postoje tvrdnje da je Škodu zadnji vozio općinski načelnik Dejan Prošić, on na dobar dio pitanja, pa ni to, nije želio dati precizne odgovore.

Prošić u izjavi za Nezavisne novine tvrdi da je Škoda, u momentima kada se sama pokrenula, bila parkirana ispred garaže opštine, a upitan ko ju je posljednji put parkirao – nije odgovorio.

"Ima policija koja je napravila zapisnik. Radi se o tome da se parkirani auto pomjerio i udario u neki drugi auto. Ne znam šta sad vi imate s tim?", rekao je Prošić.

On nam je, ipak, potvrdio da i on ponekad koristi taj automobil.

“Auto koristi onaj ko ima nalog, kome se da dozvola”, navodi Prošić.

Upitan kolika je šteta pričinjena, on je rekao da ne zna i da nije procjenitelj, ali da je vozilo kasko osigurano.

“Naravno da ćemo pokrenuti postupak da utvrdimo ko je auto parkirao”, uvjerava Prošić, koji na pitanje koliko je opštinska škoda stara nije mogao dati odgovor.

Pokušaji Nezavisnih da informacije dobiju i od MUP-a USK ostali su bezuspješni, dok vlasnik slupanog mercedesa Sandi Terzić ističe da čeka procjenu štete, ali je već sad izvjesno da je velika.

“Ako je otišla šasija, šteta je totalna. Dvije felge same su oko 5.000 maraka. Tu su još i dvije gume, vrata, retrovizor, prednji blatobran, zadnja vrata. Šta imamo dalje govoriti”, kaže Terzić.

radiosarajevo.ba

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije vijesti

Uhapšen sarajevski voditelj i humanista Almir Čehajić

Almir Čehajić poznatiji kao Batko uhapšen je danas u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog sumnje...

Otvoren zajednički granični prelaz između BiH i Crne Gore

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorili su danas na putu Nikšić-Bileća zajednički granični prelaz “Vraćenovići”, vrijednosti investicije...

Republika Srpska: Na privatnim proslavama zabranjuje se okupljanje za više od deset osoba

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alen Šeranić rekao je da se zabranjuje do 16. novembra okupljanje više od 10 osoba.   - Ovdje se...

Wimbledon 2021. spreman i za takmičenje bez publike

Najslavniji teniski turnir koji se održava na travnatim terenima All England Cluba u Wimbledonu, a koji je ove godine otkazan zbog pandemije izazvane širenjem...

Počinje nova sezona Lige prvaka

Nepuna dva mjeseca nakon što je Bayern u finalu u Lisabonu pobijedio PSG sa 1-0 osvojivši svoj šesti europski naslov, ovoga tjedna kreće novo...
- Reklama -

Više vijesti

- Reklama -