Četvrtak, 28 Marta, 2024
No menu items!

Neobičan slučaj u BiH: Općinska Škoda bez vozača slupala skupi Mercedes

Škoda octavija, vlasništvo općine Bosanski Petrovac, otisnula se u nedjelju navečer dok je bila parkirana nedaleko od općinske garaže, a potom se zakucala u skupocjeni mercedes na parkingu obližnjeg restorana.

Povrijeđenih nije bilo, a vidljiva su oštećenja i na škodi i na mercedesu, čiji vlasnik Sandi Terzić kaže da je njegovo vozilo staro svega godinu dana.

Mada postoje tvrdnje da je Škodu zadnji vozio općinski načelnik Dejan Prošić, on na dobar dio pitanja, pa ni to, nije želio dati precizne odgovore.

Prošić u izjavi za Nezavisne novine tvrdi da je Škoda, u momentima kada se sama pokrenula, bila parkirana ispred garaže opštine, a upitan ko ju je posljednji put parkirao – nije odgovorio.

"Ima policija koja je napravila zapisnik. Radi se o tome da se parkirani auto pomjerio i udario u neki drugi auto. Ne znam šta sad vi imate s tim?", rekao je Prošić.

On nam je, ipak, potvrdio da i on ponekad koristi taj automobil.

“Auto koristi onaj ko ima nalog, kome se da dozvola”, navodi Prošić.

Upitan kolika je šteta pričinjena, on je rekao da ne zna i da nije procjenitelj, ali da je vozilo kasko osigurano.

“Naravno da ćemo pokrenuti postupak da utvrdimo ko je auto parkirao”, uvjerava Prošić, koji na pitanje koliko je opštinska škoda stara nije mogao dati odgovor.

Pokušaji Nezavisnih da informacije dobiju i od MUP-a USK ostali su bezuspješni, dok vlasnik slupanog mercedesa Sandi Terzić ističe da čeka procjenu štete, ali je već sad izvjesno da je velika.

“Ako je otišla šasija, šteta je totalna. Dvije felge same su oko 5.000 maraka. Tu su još i dvije gume, vrata, retrovizor, prednji blatobran, zadnja vrata. Šta imamo dalje govoriti”, kaže Terzić.

radiosarajevo.ba

Najnovije vijesti

Započeti intenzivni radovi na Centru za upravljanje otpadom u Brčkom

Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Majazudin Vehabović, najavio je intenzivne radove na projektu Centra za...

Održan sastanak na temu “Kuda ide romska nacionalna manjina u Brčko distriktu BiH?”

U Brčko distriktu BiH, romska zajednica već duže vrijeme živi na marginama društva, suočena s nizom izazova i problemima. Povodom Svjetskog dana socijalne pravde,...

Stranka za BiH Brčko proširila svoje redove za dva nova člana

Predsjednik Stranke za BiH Brčko distrikta BiH, dr. Zijad Nišić, danas je u prostorijama stranke svečano uručio članske karte skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i...

Podignuta disciplinska tužba protiv sutkinje zbog odbijanja mjera zaštite Nizami Hećimović

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH potvrdilo je da je protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, Lejle Numanović, podignuta disciplinska tužba zbog odbijanja mjera...

Ponovo zemljotres u Sarajevu

Sarajevo je danas oko 18 sati ponovo zatresao zemljotresa, drugi u danu. Prvi, jačine 4.2 stepeni po Richteru, zabilježen je u jutarnjim satima oko...
- Reklama -

Više vijesti