Utorak, 20 Oktobra, 2020
No menu items!

Glavni koordinator Vlade i zamjenik ambasadora Italije u BiH o jačanju saradnje

Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić danas se u zgradi Vlade sastao sa zamjenikom ambasadora Italije u BiH Matteom Evangelistom i razgovarao o privrednim aktivnostima koje se realiziraju na području Distrikta kao i jačanju saradnje s Italijom.

 

Tema današnjeg razgovora bila je, između ostalog, i borba protiv korupcije kao i značajnost projekta „Luke Brčko”.

 

„Mi smo se s članovima koordinacionog tijela u borbi protiv korupcije na nivou BiH upoznali na koji način se Italija bori i rješava problem korupcije. Tada je inicirano da u budućnosti naša država prisustvuje jednoj dodatnoj obuci koju bi realizovala neka italijanska agencija, a sve s ciljem dodatnog upoznavanja načina borbe protiv korupcije. Također, razgovarali smo i o rješavanju revitalizacije „Luke Brčko”, i upoznali ga o važnosti tog projekta za našu lokalnu zajednicu,  BiH, ali i okruženje”, istakao je Šadić.

 

Šadić je podsjetio da je Italija prijatelj od samog formiranja Distrikta i da svoje prisustvo konstantno pokazuje. On je naglasio da se pomoć Italije i u vremenu pandemije ne smije nikada zaboraviti.

 

„Italija pomaže BiH i u vrijeme pandemije i nećemo nikada zaboraviti kada su njihovi ljekari davali stručnu pomoć našim zdravstvenim radnicima”, kazao je Šadić.

 

 

Zamjenik ambasadora Italije u BiH Matteo Evangelist tokom današnje službene posjete kazao je da pažnja Italije prema entitetima, državi BiH i Distriktu nije promijenjena.

 

 

„Talijansko prisustvo nikada nije nestalo. U Distriktu su još uvijek dobro ukorijenjena određena italijanska preduzeća koja ovdje rade. Neka od njih upošljavaju i desetine mladih ljudi koji na svoj način daju doprinos razvoju ove teritorije”, kazao je Evangelist.

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije vijesti

Kinezi testirali cijeli grad sa 11 miliona stanovnika

Svih gotovo 11 miliona stanovnika grada Qingdao testirano je na virus korona i do sada nije pronađen nijedan novi...

Bajden objavio plan za BiH: Uvijek će se suprotstaviti mržnji

Kandidat Demokrata za predsjednika SAD Džo Bajden (Joe Biden) objavio je detaljni dokument pod nazivom "Vizija Džoa Bajdena za prijateljstvo sa Bosnom i Hercegovinom". U dokumentu se...

Naučnici objasnili zašto treba nositi maske i na otvorenom

Premda se gotovo sav dokumentovani prenos korona virusa dogodio u zatvorenim prostorima, naučnici kažu da je opravdano nositi masku i na otvorenom jer iako...

Rekonstrukcija mosta Brčko-Gunja

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara BiH, Vojin Mitrović, rekao je danas u Brčkom da je na sastanaku u Hrvatskoj dogovoreno da prioritet...

Obavještenje Inspektorata Brčko distrikta

S ciljem preventivnog djelovanja, a u skladu s odredbom člana 6. Zakona o inspekcijama Brčko distrikta Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik Brčko distrikta Bosne...
- Reklama -

Više vijesti

- Reklama -