Četvrtak, 3 Decembra, 2020
No menu items!

Bijela kuća proglašava pobjedu nad koronavirusom uprkos porastu broja zaraženih u SAD-u

Izvještaj ovog ureda Bijele kuće napisan je na 62 stranice, a u njemu su opisana sva “dostignuća Trumpove administracije u protekle četiri godine”.

Među istaknutim uspjesima navedeno je i “završavanje pandemije koronavirusa”, a to saopćenje Bijele kuće je poslano svim američkim medijima.

“Od početka pandemije uprava je poduzela odlučne akcije kako bi angažovala naučnike i zdravstvene radnike iz akademske zajednice, industrije i vlade da istražuju, rade na liječenju i pobijede bolest koju izaziva koronavirus”, navedeno je, između ostalog, u tom saopćenju.

Ovakve izjave Bijele kuće dolaze u trenutku kada se u SAD-u bilježe rekordni brojevi zaraženih koronavirusom.

Samo je prošle sedmice postignut novi, tragični rekord od 83.000 novozaraženih u jednom danu, odnosno 70.000 u prosjeku u posljednjih sedam dana, što je najveći broj od početka pandemije.

U bolnicama se nalazi skoro 45.000 ljudi zaraženih koronavirusom.

Prije mjesec u bolnicama je bilo oko 30.000 pacijenata.

CNN je podsjetio da je Trump u više navrata umanjivao brojeve zaraženih govoreći da je za to krivo “masovno testiranje”.

Međutim, slučajevi zaraze su pogodili i Trumpovu administraciju među kojima je najmanje pet pomoćnika Mikea Pencea, kandidata za potpredsjednika bilo pozitivno na koronavirus.

Nakon medijskih upita za komentar, glasnogovornica ureda Kristina Baum ukazala je na cijeli izvještaj te istakla sva bitna dostignuća Trumpove administracije.

“Veliki posao koji Trumpova administracija radi na okončanju pandemije je glavni prioritet i vrijedan isticanja”, navela je.

Baum se opravdala da u tom saopćenju nije rečeno da je pandemija okončana već da su htjeli istaći dostignuća Trumpove administracije u borbi protiv koronavirusa.

U SAD-u je do sada više od 8,7 miliona osoba zaraženo koronavirusom, a umrlo je oko 226.000 ljudi.

SourceKlix.ba
- Reklama -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -

Najnovije vijesti

Ovo je haker iz Tešnja koji je opustošio bankovne račune građana

Pripadnici Federalne uprave policije su jučer proveli akciju u kojoj je zbog prevare sa bankovnim karticama uhapšen haker Muharem Ustalić (23)...

Afera “Respiratori”: Solak pet sati ispitivan u Tužilaštvu BiH

Fahrudin Solak, jedan od aktera afere "Respiratori"  ispitan je danas u Tužilastvu BiH.Njegovo ispitivanje trajalo je skoro pet sati. On je u ovu instituciju...

Obavijest za studente s Konačne rang-liste za dodjelu stipendija

Odjeljenje za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH poziva studente s Konačne rang-liste da potpišu ugovor o stipendiranju kako bi ostvarili pravo na isplatu ugovorenog...

Koronavirusom u BiH zaražene još 1.293 osobe, 46 preminulih

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini je na koronavirus testirano 3.518 uzoraka, a zaražene su 1.293 osobe. Preminulo je 46 osoba kod...

U Beču razvijen najbrži test na koronavirus na svijetu

Nova vrsta tehnologije sa biočipovima pouzdano otkriva i najmanje količine virusa i to neuporedivom brzinom, što smanjuje rizik od lažno negativnih rezultata. Dosadašnji brzi testovi...
- Reklama -

Više vijesti

- Reklama -