Utorak, 20 Oktobra, 2020
No menu items!

ПДП БРЧКО ПРЕДСТАВИО ЕКОНОМСКИ ПРОГРАМ ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ 2020. ЗА СКУПШТИНУ БД

Предсједник ПДП Брчко и посланик у Скупштини БД Синиша Голић представио је синоћ Економски програм 2020. – 2024. за локалне изборе 2020. за Скупштину Брчко дистрикта. Партија демократског прогреса Брчко на локалне изборе излази с програмом  под називом  „Стабилна породица – Сигурна будућност“.

„Основни циљ је развојни и просперитетни Брчко дистрикт, из којег ће се мање одлазити, више запошљавати и боље живјети. Нема развојног и просперитетног Брчко дистрикта без јаког и стабилног друштва, а јако и стабилно друшво могу једино да чине стабилни поједници који потичу из стабилних породица, зато и порука и назив нашег економског програма јесте „Стабилна породица Сигурно друштво“, рекао је Синиша Голић, предсједник ПДП Брчко и посланик у Скупштини БД..

Економски програм се заснива на пет приоритета, квалитетна и развијена инфраструктура у циљу развоја снажне и динамичне привреде и отварања радних мјеста, јачање здравственог система, изградња нових и реконструкција постојећих објеката, унапређење пољопривредне производње, нове мјере и подстицаји, информатизована јавна управа (е- управа) у служби грађана и предузетника и циљано образовање којим ће се стварати послови за младе, а не млади без посла.

„Посебно смо поносни на наш нови пројекат у Програму Отворени Дистрикт ( Cloud District), којим желимо да повежемо све оне успјешне људе који имају везе са Брчко дистриктом, а раде и живе широм Европе и свијета, попут инжењера, доктора, привредника, са људима из Дистрикта, у циљу проширивања знања и пословних интереса“, нагласио је Голић.

Голић је још додао, осврнувши се на актуелну ситуацију гласања из иностранства, да постоје три групе политичких партија.

„Постоји група странака које се баве лажним пријављивањем гласача из иностранства, затим друга која сију лажна обећања и покушавају да куповином гласова остваре што бољи резултат и постоји трећа група којој припада и ПДП Брчко који представљају економски програм. Програмом желимо да покажемо шта би ми радили , ако добијемо што веће повјерење наших грађана дистрикта Брчко“, закључио је Синиша Голић.

На представљању Економског програма присутима су се обратили Зоран Булатовић, потпредсједник ПДП Брчко и шеф Одјељења за комуналне послове, др Бранислав Марковић, послланик у Скупштини БД, Милорад Којић, потпредсједник ПДП Брчко и потпредсједник Удружења пољопривредних произвођача БД, Мирјана Ристанић, предсједница Форума жена ПДП Брчко и Сандра Добијевић, потпредсједница Форума жена и директорица Полиглота института- центра за стране језике.

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije vijesti

Uhapšen sarajevski voditelj i humanista Almir Čehajić

Almir Čehajić poznatiji kao Batko uhapšen je danas u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog sumnje...

Otvoren zajednički granični prelaz između BiH i Crne Gore

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorili su danas na putu Nikšić-Bileća zajednički granični prelaz “Vraćenovići”, vrijednosti investicije...

Republika Srpska: Na privatnim proslavama zabranjuje se okupljanje za više od deset osoba

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alen Šeranić rekao je da se zabranjuje do 16. novembra okupljanje više od 10 osoba.   - Ovdje se...

Wimbledon 2021. spreman i za takmičenje bez publike

Najslavniji teniski turnir koji se održava na travnatim terenima All England Cluba u Wimbledonu, a koji je ove godine otkazan zbog pandemije izazvane širenjem...

Počinje nova sezona Lige prvaka

Nepuna dva mjeseca nakon što je Bayern u finalu u Lisabonu pobijedio PSG sa 1-0 osvojivši svoj šesti europski naslov, ovoga tjedna kreće novo...
- Reklama -

Više vijesti

- Reklama -