Petak, 19 Aprila, 2024
No menu items!

ODRŽAN RADNI SASTANAK SA KANDIDATIMA NA LISTI  SBB OO Brčko distrikt BiH

Savez za bolju budućnost BiH OO Brčko distrikta BiH sinoć je  održao radni sastanak sa kandidatima na listi  ove stranke za predstojeće  lokalne  izbore  u  BiH.

Ovo je bila prilika da predsjednica stranke Ina  Pamukčić zajedno sa poslanicima  ove stranke u Skupštini Brčko distrikta Šemsom Sakovićem i Halilom Ljucom  te članovima Vlade Zlatkom Jašarevićem i Sabrijom Jašarevićem  razgovara sa kandidatima na listi Saveza za bolju budućnost o politici, stavovima i idejama koje će SBB zastupati u predstojećoj predizbornoj kampanji.

Predsjednica Saveza za bolju budućnost u Brčko distriktu  i  nosilac liste ove stranke Ina Pamukčić je naglasila da SBB građanima distrikta nudi najkvlitetniju listu sa velikim brojem mladih i obrazovanih ljudi  ali i starijih   članova koji su se u protekle četiri godine dokazali svojim radom u Skupštini i Vladi Brčko distrikta bez ikakvih afera i čistog obraza.

” Kao nosilac liste ove stranke imam obavezu da se  borim i urođenu i naslijeđenu” kazala je  Ina  Pamukčić.

Poslanik SBB u Skupštini Brčko distrikta Šemso Saković je naglasio  da ova stranka i njeni predstavnici u  vlasti su  opšti interes uvijek stavljali ispred pojedinačnog i da su građani distrikta to prepoznali.

” Savez za bolju budućnost će biti stranka oko koje će se nakon lokalnih izbora u Skupštini  formirati vlast ” naglasio je Saković.

Da je  politika Saveza za bolju budućnost u  Brčkom ispravna dokazuje da je  u zadnje dvije godine 524 brčaka a prije svega mladih  postalo član SBB-a.

” SBB u Brčko distriktu ima sigurnu listu koja pobjeđuje jer naši članovi nemaju afera i hipoteka .Mi se zalažemo za politiku čistih računa i to ćemo promovisati  i kad budemo u  narednom sazivu Skupštine Distrikta” podvukao je Halil Ljuca poslanik Saveza za bolju budućnost u  brčanskom parlamentu.

Na listi kandidata SBB za predstojeće lokalne izbore  u Brčko Distriktu BiH nalazi se 20 muškaraca i 14 žena.

Mladih do 35 godina je 21 ili preko 70%.

Od 34 kandidata njih 25 je sa viskom stručnom spremom i  to dva doktora ekonomskih nauka, jedan doktor medicine, četiri inžinjera i četiri diplomirana pravnika. Osam kandidata je sa srednjom stručnom spremom.

 

LISTA KANDIDATA SBB-A OO Brčko Distrikt za predstojeće Lokalne izbore 2020. godine:

 

Najnovije vijesti

Svjetski dan Roma

Na današnji dan (8.April) se obilježava Svjetski dan Roma kako bi se promicala svijest o romskoj kulturi, jeziku i povijesti,...

Započeti intenzivni radovi na Centru za upravljanje otpadom u Brčkom

Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Majazudin Vehabović, najavio je intenzivne radove na projektu Centra za upravljanje otpadom. Na današnjoj konferenciji...

Održan sastanak na temu “Kuda ide romska nacionalna manjina u Brčko distriktu BiH?”

U Brčko distriktu BiH, romska zajednica već duže vrijeme živi na marginama društva, suočena s nizom izazova i problemima. Povodom Svjetskog dana socijalne pravde,...

Stranka za BiH Brčko proširila svoje redove za dva nova člana

Predsjednik Stranke za BiH Brčko distrikta BiH, dr. Zijad Nišić, danas je u prostorijama stranke svečano uručio članske karte skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i...

Podignuta disciplinska tužba protiv sutkinje zbog odbijanja mjera zaštite Nizami Hećimović

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH potvrdilo je da je protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, Lejle Numanović, podignuta disciplinska tužba zbog odbijanja mjera...
- Reklama -

Više vijesti