Petak, 30 Oktobra, 2020
No menu items!

ODRŽAN RADNI SASTANAK SA KANDIDATIMA NA LISTI  SBB OO Brčko distrikt BiH

Savez za bolju budućnost BiH OO Brčko distrikta BiH sinoć je  održao radni sastanak sa kandidatima na listi  ove stranke za predstojeće  lokalne  izbore  u  BiH.

Ovo je bila prilika da predsjednica stranke Ina  Pamukčić zajedno sa poslanicima  ove stranke u Skupštini Brčko distrikta Šemsom Sakovićem i Halilom Ljucom  te članovima Vlade Zlatkom Jašarevićem i Sabrijom Jašarevićem  razgovara sa kandidatima na listi Saveza za bolju budućnost o politici, stavovima i idejama koje će SBB zastupati u predstojećoj predizbornoj kampanji.

Predsjednica Saveza za bolju budućnost u Brčko distriktu  i  nosilac liste ove stranke Ina Pamukčić je naglasila da SBB građanima distrikta nudi najkvlitetniju listu sa velikim brojem mladih i obrazovanih ljudi  ali i starijih   članova koji su se u protekle četiri godine dokazali svojim radom u Skupštini i Vladi Brčko distrikta bez ikakvih afera i čistog obraza.

” Kao nosilac liste ove stranke imam obavezu da se  borim i urođenu i naslijeđenu” kazala je  Ina  Pamukčić.

Poslanik SBB u Skupštini Brčko distrikta Šemso Saković je naglasio  da ova stranka i njeni predstavnici u  vlasti su  opšti interes uvijek stavljali ispred pojedinačnog i da su građani distrikta to prepoznali.

” Savez za bolju budućnost će biti stranka oko koje će se nakon lokalnih izbora u Skupštini  formirati vlast ” naglasio je Saković.

Da je  politika Saveza za bolju budućnost u  Brčkom ispravna dokazuje da je  u zadnje dvije godine 524 brčaka a prije svega mladih  postalo član SBB-a.

” SBB u Brčko distriktu ima sigurnu listu koja pobjeđuje jer naši članovi nemaju afera i hipoteka .Mi se zalažemo za politiku čistih računa i to ćemo promovisati  i kad budemo u  narednom sazivu Skupštine Distrikta” podvukao je Halil Ljuca poslanik Saveza za bolju budućnost u  brčanskom parlamentu.

Na listi kandidata SBB za predstojeće lokalne izbore  u Brčko Distriktu BiH nalazi se 20 muškaraca i 14 žena.

Mladih do 35 godina je 21 ili preko 70%.

Od 34 kandidata njih 25 je sa viskom stručnom spremom i  to dva doktora ekonomskih nauka, jedan doktor medicine, četiri inžinjera i četiri diplomirana pravnika. Osam kandidata je sa srednjom stručnom spremom.

 

LISTA KANDIDATA SBB-A OO Brčko Distrikt za predstojeće Lokalne izbore 2020. godine:

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije vijesti

Produžen pritvor Stojanu Bavarčiću zbog nezakonitog prijavljivanja birača za glasanje van BiH

Postupivši po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH nadležni sud u Brčkom produžio je pritvor Stojanu Bavarčiću*, osumnjičenom da je...

Održan zajednički sastanak Brčkog i entiteta na temu autoputa

Izgradnja saobraćajnih koridora kroz distrikt Brčko, koji će činiti trasu autoputeva od Vukosavlja ka Bijeljini i Sarajeva ka Beogradu, bila je tema prvog zajedničkog...

Grupa “Iron Maiden” najavila povratak u Zagreb

Muzička institucija "Iron Maiden" najavila je nastavak turneje"Legacy Of The Beast" po brojnim evropskim stadionima i arenama pa će ih tako fanovi iz regiona...

Presjek stanja u BiH: Preminula 21 osoba, 1.903 novozaraženih

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini zabilježeno je skoro 2.000 novozaraženih i 21 smrtni slučaj. U protekla 24sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije...

U Republici Srpskoj devet preminulih i 649 novozaraženih

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnjа 24 sata, izvršеnо је tеstirаnjе 1.371 lаbоrаtоriјskog uzоrkа, а virus je pоtvrđеn kоd...
- Reklama -

Više vijesti

- Reklama -