Četvrtak, 29 Oktobra, 2020
No menu items!

Za ljetovanjem u Antaliji vlada prava pomama

Dok je naš jedini grad na moru Neum doslovno krcat, ne jenjava ni interes bh. građana za turska ljetovališta. Štaviše, od početka jula, kada su agencije startale s čarter-letovima za Tursku, potražnja za aranžmanima na tamošnjim destinacijama, pogotovo Antaliji, nije stala i, praktično, traži se slobodno mjesto.

Potvrđuju nam to u turističkim agencijama u kojima, kao i prije mjesec i po, iznose da su top-destinacije ove sezone kada je riječ o ljetovanju naših građana Neum i Turska.

Omiljena destinacija

Iako je Turska, tradicionalno, na popisu omiljenih destinacija naših građana, ipak je ove sezone situacija i drugačija zbog činjenice da ta zemlja, u odnosu na susjedne, ne traži nikakva testiranja na koronavirus.

U turističkoj agenciji „Sol Azur“ su s prvim letom za Tursku otpočeli 6. jula i otad, kako su nam kazali, slobodnih mjesta nema sve do 28. avgusta, što pokazuje kakva pomama vlada za ljetovanjem u toj državi.

– Posljednji let planiramo za 14. septembar i do sada nismo imali nikakvih problema. Također, radimo i individualne aranžmane, odnosno, polaske na redovnim linijama – kazali su nam iz ove agencije.

Posljednjih dana, ističu, došlo je do pojačanog interesa za Crnu Goru, pogotovo Budvu i Bečiće, a radi se, pretežno, o porodičnim paketima, dok je Neum „rasprodat“ sve do 21. avgusta.

Kompletan aranžman

I iz „Centrotoursa“ su nam potvrdili da je interes za Turskom vrlo veliki te da slobodnih mjesta nema sve do 26. avgusta.

– Mnogima se Turska čini kao najpovoljnija varijanta, kako zbog činjenice da se ne traže nikakva testiranja na koronavirus tako i zbog kompletnog aranžmana. Iako su cijene, uglavnom, ostale na nivou prošlogodišnjih, jer ni brojni hoteli u Turskoj nisu otvoreni, ipak su naši klijenti izuzetno zadovoljni i, bukvalno, sve nam je rasprodato, a letovi su nam organizirani tri puta sedmično – istakli su iz „Centrotoursa“.

„All inclusive“ od 1.200 KM

Cijena sedmodnevnog aranžmana u turskim ljetovalištima, u hotelima s četiri zvjezdice, na bazi „all inclusivea“, kreće se od 1.200 KM pa naviše.

U obje agencije su nam kazali da je interes naših građana za ljetovanjem u Hrvatskoj skoro nikakav.

Avaz.ba

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije vijesti

Njemačka od 2. novembra ide u lockdown, izlazak vani samo sa članovima vlastitog domaćinstva

Nakon sastanka njemačke kancelarke Angele Merkel sa premijerima saveznih država, rečeno je da je razgovarano o novim mjerama te...

Pokrenuta kampanja s ciljem povećanja izlaznosti mladih

Grupa 9 kao višestranačka grupa mladih političara i političarki iz devet parlamentarnih stranaka u Bosni i Hercegovini pokrenula je zajedničku GOTV (Go Out To...

U RS-u se od ponedjeljka otvaraju škole, Vučić obećao Dodiku da neće zatvoriti granicu

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na današnjoj press konferenciji u Banjoj Luci je kazao da se škole na području Republike Srpske ponovo otvaraju u...

Bivši direktor aerodroma u Tuzli osumnjičen za zloupotrebu milion KM

Bivši direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli Rifet Karasalihović osumnjičen je za počinjenje 15 krivičnih djela uz zloupotrebu novčanog iznosa od milion konvertibilnih maraka. Policijski službenici...

Usvojen Prijedlog odluke o usvajanju programa samozapošljavanja

Vlada Brčko distrikta BiH na održanoj 125. vanrednoj sjednici usvojila je Prijedlog odluke o usvajanju programa samozapošljavanja na području Brčko distrikta BiH u 2020....
- Reklama -

Više vijesti

- Reklama -