Četvrtak, 25 Aprila, 2024
No menu items!

Za ljetovanjem u Antaliji vlada prava pomama

Dok je naš jedini grad na moru Neum doslovno krcat, ne jenjava ni interes bh. građana za turska ljetovališta. Štaviše, od početka jula, kada su agencije startale s čarter-letovima za Tursku, potražnja za aranžmanima na tamošnjim destinacijama, pogotovo Antaliji, nije stala i, praktično, traži se slobodno mjesto.

Potvrđuju nam to u turističkim agencijama u kojima, kao i prije mjesec i po, iznose da su top-destinacije ove sezone kada je riječ o ljetovanju naših građana Neum i Turska.

Omiljena destinacija

Iako je Turska, tradicionalno, na popisu omiljenih destinacija naših građana, ipak je ove sezone situacija i drugačija zbog činjenice da ta zemlja, u odnosu na susjedne, ne traži nikakva testiranja na koronavirus.

U turističkoj agenciji „Sol Azur“ su s prvim letom za Tursku otpočeli 6. jula i otad, kako su nam kazali, slobodnih mjesta nema sve do 28. avgusta, što pokazuje kakva pomama vlada za ljetovanjem u toj državi.

– Posljednji let planiramo za 14. septembar i do sada nismo imali nikakvih problema. Također, radimo i individualne aranžmane, odnosno, polaske na redovnim linijama – kazali su nam iz ove agencije.

Posljednjih dana, ističu, došlo je do pojačanog interesa za Crnu Goru, pogotovo Budvu i Bečiće, a radi se, pretežno, o porodičnim paketima, dok je Neum „rasprodat“ sve do 21. avgusta.

Kompletan aranžman

I iz „Centrotoursa“ su nam potvrdili da je interes za Turskom vrlo veliki te da slobodnih mjesta nema sve do 26. avgusta.

– Mnogima se Turska čini kao najpovoljnija varijanta, kako zbog činjenice da se ne traže nikakva testiranja na koronavirus tako i zbog kompletnog aranžmana. Iako su cijene, uglavnom, ostale na nivou prošlogodišnjih, jer ni brojni hoteli u Turskoj nisu otvoreni, ipak su naši klijenti izuzetno zadovoljni i, bukvalno, sve nam je rasprodato, a letovi su nam organizirani tri puta sedmično – istakli su iz „Centrotoursa“.

„All inclusive“ od 1.200 KM

Cijena sedmodnevnog aranžmana u turskim ljetovalištima, u hotelima s četiri zvjezdice, na bazi „all inclusivea“, kreće se od 1.200 KM pa naviše.

U obje agencije su nam kazali da je interes naših građana za ljetovanjem u Hrvatskoj skoro nikakav.

Avaz.ba

Najnovije vijesti

Svjetski dan Roma

Na današnji dan (8.April) se obilježava Svjetski dan Roma kako bi se promicala svijest o romskoj kulturi, jeziku i povijesti,...

Započeti intenzivni radovi na Centru za upravljanje otpadom u Brčkom

Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Majazudin Vehabović, najavio je intenzivne radove na projektu Centra za upravljanje otpadom. Na današnjoj konferenciji...

Održan sastanak na temu “Kuda ide romska nacionalna manjina u Brčko distriktu BiH?”

U Brčko distriktu BiH, romska zajednica već duže vrijeme živi na marginama društva, suočena s nizom izazova i problemima. Povodom Svjetskog dana socijalne pravde,...

Stranka za BiH Brčko proširila svoje redove za dva nova člana

Predsjednik Stranke za BiH Brčko distrikta BiH, dr. Zijad Nišić, danas je u prostorijama stranke svečano uručio članske karte skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i...

Podignuta disciplinska tužba protiv sutkinje zbog odbijanja mjera zaštite Nizami Hećimović

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH potvrdilo je da je protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, Lejle Numanović, podignuta disciplinska tužba zbog odbijanja mjera...
- Reklama -

Više vijesti