Petak, 19 Aprila, 2024
No menu items!

Vlasnik ringišpila na kojem je poginula djevojčica: Ovim se poslom ne mogu više baviti, sve ću poslati na otpad

Tomislav Đukić, vlasnik Zabavnog parka koji je privremeno, prije dvadesetak dana, postavljen u Rogatici, nakon nesreće koja se desila u nedjelju navečer odlučio je zatvoriti firmu i ringišpil poslati na otpad. Kaže da je još u šoku jer je svjedočio padu 15-godišnje djevojčice, nakon kojeg je, na žalost, podlegla na putu do bolnice.

– Meni je ovo tuga, ja ovo rasklapam i ja ću ovo najvjerovatnije u otpad i ovim se poslom više ne mogu baviti. Ne mogu se pomiriti s tim – kazao nam je Đukić.

U razgovoru za „Avaz“ prisjeća se trenutaka koje vjerovatno dok je živ neće zaboraviti. Veče je počelo kao i svako drugo, Tomislav je upalio i „vozio“ ringišpil. Djevojčica je bila u društvu mladića s kojim je često dolazila, kupili bi desetak žetona a Tomislav bi ih „počastio“ sa još nekoliko.

– Nije došlo do kvara na ringišpilu, niti je nešto puklo, kao što su neki pisali, a to je potvrdio i momak koji je bio s njom. On je nju „bacao“, ona nije lijepo sjela, tako da se izvukla između sigurnosnog pojasa i stolice. Imali smo table upozorenja, ali često se djeca toga ne pridržavaju, koče pri polasku ili se zapetljavaju sa stolicama – kaže Đukić.

Nakon što je uočio da je neko pao iz sjedišta, ugasio je ringišpil i prvi prišao povrijeđenoj djevojčici.

– Ringišpil se još vrtio i ispod njega sam joj priletio. Neko me je nogama u leđa udario. Bilo je tu i policajaca koji su došli sa djecom. Rastjerivali smo djecu da ne gledaju, djevojčici izvadili jezik. Hitna pomoć je došla za dvije minute, kao da su bili na ćošku – sjeća se Tomislav Đukić.

  • Imali sve potrebne dozvole
    Imali sve potrebne dozvoleFOTO: AVAZ

Nakon zbrinjavanja u Domu zdravlja Rogatica, djevojčica je upućena u fočansku bolnicu, ali je tokom transporta došlo do komplikacija. U međuvremenu, na poziv iz Rogatice, u Kantonalnoj bolnici Goražde, koja je za oko 30 kilometara bliža Rogatici od Foče, bila je spremna ekipa Urgentnog centra. 15-godišnjakinja je dovežena bez znakova života, a pokušaji reanimacije nisu uspjeli. U međuvremenu, Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo saslušava svjedoka, prikuplja informacije i vrši provjere prije donošenja odluke o istrazi, dok društvenim mrežama i na portalima kruže različite informacije i dezinformacije.

Đukić pojašnjava da je Zabavni park Đukić registriran 2005. godine i da je putovao po cijeloj BiH, te da je na taj način 6 uposlenih prehranjivalo svoje porodice. Nikada nisu imali ni najmanju nezgodu.

– Imamo sve papire, ateste, upotrebnu dozvolu i odobrenje za rad. Čak i od električnog ormara i instalacija sam dostavio atest, iako nam to nisu ni tražili jer dijete nije poginulo od udara struje. Mi smo u Rogatici koristili plac Islamske zajednice kod crkve, pa smo i za to dobili odobrenje. Već 15 godina tako dolazimo u Rogaticu – kaže vlasnik parka.

– Pišu da je ringišpil star 60 godina, ali on je pravljen 2000. godine. Stolice su italijanske, 100 eura je koštala jedna, iz fabrike koja pravi opremu za ringišpile i luna – parkove. Kad sam u stanicu policije donio papire i oni su mi rekli da sam slobodan čovjek i da nemam nikakve krivične odgovornosti – kaže Đukić.

On demantira i pisanja pojedinih medija da je djevojčica pala pokušavajući dohvatiti igračku na ringišpilu i tako dobiti nagradnu vožnju, te tvrdi da je igračka već bila oborena.

Avaz.ba

Najnovije vijesti

Svjetski dan Roma

Na današnji dan (8.April) se obilježava Svjetski dan Roma kako bi se promicala svijest o romskoj kulturi, jeziku i povijesti,...

Započeti intenzivni radovi na Centru za upravljanje otpadom u Brčkom

Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Majazudin Vehabović, najavio je intenzivne radove na projektu Centra za upravljanje otpadom. Na današnjoj konferenciji...

Održan sastanak na temu “Kuda ide romska nacionalna manjina u Brčko distriktu BiH?”

U Brčko distriktu BiH, romska zajednica već duže vrijeme živi na marginama društva, suočena s nizom izazova i problemima. Povodom Svjetskog dana socijalne pravde,...

Stranka za BiH Brčko proširila svoje redove za dva nova člana

Predsjednik Stranke za BiH Brčko distrikta BiH, dr. Zijad Nišić, danas je u prostorijama stranke svečano uručio članske karte skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i...

Podignuta disciplinska tužba protiv sutkinje zbog odbijanja mjera zaštite Nizami Hećimović

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH potvrdilo je da je protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, Lejle Numanović, podignuta disciplinska tužba zbog odbijanja mjera...
- Reklama -

Više vijesti