Brčko 

Brčko: Tri stambene jedinice za romske obitelji

Nedavno je završen Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu na korištenje socijalnih stambenih jedinica za stambeno zbrinjavanje Roma u Brčko distriktu.

Na temelju ovog Javnog poziva izvršit će se odabir korisnika za popunjavanje tri slobodne stambene jedinice u Željezničkoj ulici koja su prethodno upražnjena zbog nepoštivanja uvjeta ugovora od strane prethodnih stanara.

Predstojnik Odjela za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja Petar Vrhovac rekao je kako su zaprimili prijave od oko 40 aplikanata, formirano je povjerenstvo za izbor i kroz sljedeća dva tjedna će biti odabrani kandidati za stambeno zbrinjavanje.

Petar Vrhovac

„Povjerenstvo počinje s radom kako bi se ta tri prazna stana dodijelila sljedećim korisnicima. Dodatno će se formirati lista pričuve do tri korisnika koja će, ako u narednom razdoblju bude slobodnih stambenih jedinica, služiti za popunjavanje istih. Svaki korisnik koji ne bude ispunjavao obveze i biti će iseljen iz stana, a mi ćemo naredne korisnike nadalje useljavati u te stanove“, kazao je Vrhovac.“

Kako bi dobili priliku da se usele u jednu od slobodnih stambenih jedinica, aplikanti su morali zadovoljiti uvjete propisane Javnim pozivom, a budući korisnici stanova bit će u obvezi plaćati simboličnu za korištenje stanova.

„Korisnici staanova plaćaju Vladi Brčko distrikta jednu marku po kvadratu stambene jedinice, za održavanje stambenog fonda, zatim imaju obvezu plaćati režije, odnosno struju i vodu, ono što plaćaju svi stanovnici u Distriktu“, rekao je Vrhovac.

Ovo je prvi put kako je objavljen Javni poziv za korisnike ovih stanova, a uspostavljen je kako bi uspostavila ravnopravnost pri dodjeli ovih stanova.

Stanovi koji će biti dodijeljeni po ovom Javnom pozivu nalaze se u Željezničkoj ulici u stambenoj zgradi izgrađenoj u okviru projekta „Roma Action (RA) – Potpora socijalnom uključenju ranjivih romskih obitelji u područjima pogođenim poplavama putem osiguranja stambenih jedinica i socioekonomskih mjera s aktivnim sudjelovanjem državnih i lokalnih vlasti kao i drugih interesnih skupina“.

Radio Brčko

Related posts