Nedjelja, 13 Juna, 2021
No menu items!

U naredna tri dana „Vermont“ će podijeliti 375 paketa pomoći, pripadnicima romske nacionalne manjine na području Distrikta

Zahvaljujući donaciji Njemačke organizacije „Help“ Omladinski centar Vermont i njegovi aktivisti u naredna tri dana planiraju podjelu 375 paketa pomoći pripadnicima romske nacionalne manjine na području Distrikta.

Pomoć u vidu paketa sa higijenskim potrepštinama izdvojena je iz regionalnog projekta za zapošljavanje socijalno ugroženog stanovništva, koga finansira Vlada Njemačke, putem NVO „Help“.  Organizacija Help je pored Srbije i Crne Gore aktivna i u našoj zemlji kada je u pitanju pomoć romskoj nacionalnoj manjini da se adekvatno integriše u društvo, odnosno dođe do zaposlenja. Vermont su kažu izabrali za partnera na ovom projektu, zahvaljujući pozitivnim iskustvima drugih donatora.

  • Vermont smo odabrali na preporuku Švicarskog „Karitasa“ i pored ovog, nadamo se saradnji i na nekim drugim projektima, budući da su nam ciljevi isti ili dosta slični, rekao je prilikom primopredaje paketa u Brčkom Almin Adžović, predstavnik Njemačke NVO „Help“ za BiH.

Od početka pandemije korona virusa, Vermont je putem svojih donatora podijelio oko 1100 paketa humanitarne pomoći sa prehrambenim i higijenskim potrepštinama. Naglašavaju da je današnja donacija ujedno i najveća kada su u pitanju pojedinačne donacije.

  • Želja nam je da se ne zaustavimo na ovim aktivnostima, te da idemo i dalje u smjeru integracije marginalizovanih grupa. Posebno iz razloga što je jedan od osnovnih preduslova za normalan život i  jeste samo  zaposlenje a organizacija Hepl se bavi upravo takvim stvarima, istakao je Damir Radenković, direktor OC „Vermont“.

Distribucija 375 paketa pomoći, doniranih od strane njemačke organizacije Help, vršiti će se  u naredna tri dana po sistemu „od vrata do vrata“.

Iz Vermonta naglašavaju da će njihovi zaposlenici i volonteri u naredna tri dana, obići sve romske domove, te im uručiti donacije, pridržavajući se preporuka resornog odjeljenja o zaštiti od  korona virusa.

 

- Reklama -

Najnovije vijesti

Policija Distrikta identifikovala počinioca krivičnog djela “Izazivanje opšte opasnosti“

Dana 09.06.2021.godine u 00:17 sati Policija Brčko distrikta BiH je zaprimila prijavu putem telefona da je u ulici Skendera...

Gradonačelnik Kadrić ugostio učenike Osnovne muzičke škole (Video)

https://www.youtube.com/watch?v=XdY6QPK0Z34

Rukometni reprezentativac BiH posjetio gradonačelnika Kadrića

Alen Ovčina, inače reprezentativac Bosne i Hercegovine u rukometu, koji broji nešto više od 50 reprezentativnih nastupa, posjetio je danas gradonačelnika Eseda Kadrića te...

Vlada Brčko distrikta održala 7. vanrednu sjednicu(Video)

https://www.youtube.com/watch?v=yFoCCo0lVPI

U Brčkom registrovana 3 nova slučaja zaraze koronavirusom, jedna osoba preminula

Na području Brčko distrikta danas su registrovana 3 nova slučaja zaraze virusom korona. Riječ je o 1 muškoj i 2 ženske osobe. Preminula je...
- Reklama -

Više vijesti