Region 

Novi Pazar: Cijeli grad se dezinfikuje, tri bebe poslane u Beograd na liječenje

Senka Kalić, urednica informativnog programa RTV Novi Pazar, kazala je za „Avaz“ da je situacija u Novom Pazaru bolja u smislu organizacije u brobi protiv pandemije koronavirusa. Međutim, i dalje je situacija zabrinjavajuća a to pokazuje i posljednje informacije.

– U posljednja 24 sata preminula su 4 pacijenta, na repsiratorima je osam pacijenata a dva pacijenta s težom kliničkom slikom su transportovani u Beograd i Kragujevac – kaže Kalić.

Dodaje da su jučer, prema informacijama Zavoda javnog zdravstva, i tri bebe zaražene koronavirusom prebačene u Beograd.

Kalić: Dezinfikuje se cijeli grad - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

– Naša bolnica je regionalna Covid bolnica i trenutno je 388 kreveta popunjeno. Nadležni u bolnici prebacuju pacijente s lakšim kliničkom slikom u privremenu Covid bolnicu u medicinsku školu „Dva heroja“. Tu su pacijenti sa blažom kliničkom slikom – dodaje Kalić.

U Novi Pazar je stiglo još 10 respiratora.

– Primjetno je da nama još uvijek nedostaje discpline. Naprimejr, ispred bolnice vlada takva atmosfera da se za svaki život ljekari i medicinsko osoblje grčevito bore, a na drugoj strani grada, na šetalištima kao da se ništa ne događa. Također, u Novi Pazar je stiglo i 18.000 litara dezinfekcionih sredstava i radit će se kompletna dezinfekcija grada – kaže na kraju Senka Kalić.

Avaz.ba

Related posts