Brčko 

Lider OO DF Brčko Zijad Ražanica prešao u „Narod i Pravdu“

Vođa OO Demokratske fronte Brčko distrikta BiH, Zijad Ražanica,  na današnjoj press konferenciji, potpisivanjem pristupnice zvanično je postao član političke organizacije Narod i Pravda.

„Mladi DF Brčko  kao i pola OO Demokratske fronte u Brčkom su me podržali u ovome te smo  zajedno napustili DF Brčko, a to će učiniti i 60 odsto članstva“, kazao je u izjavi za medije Zijad Ražanica, ugledni brčanski privrednik.

Ražanica ističe da je nakon ostavke na funkciji predsjednika OO Demokratske fronte Brčko dobio nekolicinu poziva od strane političkih subjekata u Distriktu, ali je nakon razgovora, isključivo, stekao povjerenje u „Narod i Pravdu“.

„Tokom razgovora sa mladim ljudima, koji su se odvažili suprotstaviti trenutnom stanju i sistemu u Brčko distriktu, ustanovili smo da nam se stavovi i planovi podudaraju te smo uz podršku ljudi koji su uz mene, odlučili da se učlanimo u stranku Narod i Pravda i da na taj način (ujedinjenim snagama) doprinesemo promjenama u našem gradu.

Ražanica kaže da ima pripremljen plan i program, koji će doprinijeti boljitku i napretku svih segmenata društva.

„Pozivam, prije svega, sve članove Demokratske fronte, kao i sve građane Brčko distrikta, da se pridruže Narodu i Pravdi te da zajedničkim snagama budemo nosioci promjena u našemu gradu. Za početak imamo cilj da zaustavimo odlazak naše djece, rodbine i prijatelja, stanovnika Brčko distrikta, da poboljšamo standard života, da ulažemo u razvoj privrede i poljoprivrede te da na taj način pomognemo našem stanovništvu. Mi želimo da ostanemo svoji na svome i da omogućimo građanima pristojan život, koji danas nemaju“, istakao je Ražanica.

Politička stranka Narod i Pravda iz dana u dan dobija sve više povjerenja od strane građana, a prelazak Zijada Ražanice i polovice Opštinskog odbora Demokratske fronte Brčko još jednom potvrđuje njenu snagu, koja je zasnovana na volji i odlučnosti naroda.

Cilj nam je da okupimo ljude jake volje, svih nacija, životnih dobi i iskustava da se pridruže „Narodu i Pravdi“ i da se aktivno uključe u društveno-politički život našega grada i da zajedno napravimo od Brčkog ono što znamo da on može da bude, a to je jedna priča uspjeha iz sredina iz kojih više niko neće poželjeti da ode“, naglasila je na današnjoj press konferenciji Dženana Kukić, predsjednica Povjereništva Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH.

Related posts