Brčko 

Brčaci će boravak u “Banji Vrućici” moći plaćati u šest rata

Predstavnici Zdravstveno turističkog centra „Banja Vrućica“ i Vlade Brčko distrikta potpisali su danas ugovor, kojim je zaposlenima u javnom sektoru u Brčkom omogućeno plaćanje boravka u banji u šest rata.

Ugovor, koji je prisutnima predstavio izvršni direktor za operacije, marketing i prodaju Zdravstveno turističkog centra „Banja Vrućica“  Aleksandar Radošević potpisao je direktor Direkcije za finansije Brčko distrikta Mato Lučić, uz prisustvo šefa Službe za turizam u Brčkom Aleksandra Đurića.

Aleksandar Radošević je rekao da će, pored odloženog plaćanja, same cijene aranžmana biti povoljnije, a sve sa ciljem promocije bosanskohercegovačkog turizma, koji se pokazao kao i najsigurnija opcija za odmor u vrijeme pandemije korona virusa.

„S tim u vezi mi smo predložili ovaj ugovor kako bismo olakšali svim građanima da dođu u banju i sve naše aranžmane moći će plaćati u šest rata. Takođe, svi građani Brčko distrikta koji imaju entitetsko državljanstvo Republike Srpske, moći će u sklopu boravka iskoristiti i turističke vaučere“, rekao je Radošević.

On je dodao da ovo nije jedina saradnja između Brčko distrikta i „Banje Vrućice“ koja je do sada realizovana.

„Saradnja se ogleda u tome da imamo ugovor sa Fondom zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta i oni svoje pacijente upućuju na rehabilitaciju u našu banju. Pored toga, oba udruženja penzionera su naši gosti“, naglasio je Radošević.

Šef Službe za turizam u Brčkom Aleksandar Đurić je istakao da ova saradnja otvara mogućnost i za promociju turizma Brčko distritka, o čemu će više govora biti u narednim mjesecima.

Đurić je dodao da zdravstveno turistički centar „Banja Vrućica“ godišnje posjeti ogroman broj stranih državljanina.

Zbog toga su Radošević i Đurić istakli da se razmatra mogućnost da se tim stranim državljanima, kao dodatni izlet, ponudi i posjeta Brčko distirktu.

„Naravno da ova mogućnost saradnje otvara opcije za promociju Brčko distrikta, jer možemo gostima ove banje omogućiti jednodnevne izlete u Brčko, koji mogu da uključuju posjetu „Vinariji Pajić“, plovidbu rijekom Savom i druge aktivnosti, a sve u svrhu promocije našćeg grada“, naglasio je Đurić.

Radio Brčko

Related posts