Brčko 

Započeo remont trafo-stanica na području Brčko distrikta

Uposlenici Radne jedinice Elektrodistribucija JP “Komunalno Brčko” započeli su sa planskim radovima na elektroenergetskim objektima i mreži s ciljem stvaranja pretpostavki za kontinuiranu i kvalitetnu isporuku električne energije potrošačima u Distriktu.

U pitanju su redovne i planske godišnje aktivnosti koje se sprovode kako bi se na vrijeme otklonili svi eventuani nedostaci prouzrokovani vremenskim prilikama ilil nekim drugim faktorom te preduprijedili kvarovi koji mogu nastati kao posljedica toga.

Uprkos svim preduzetim pripremnim aktivnostima mnoga naseljena mjesta u pomenutim trafo područjima će tokom remonta ostati bez napajanja električnom energijom u kraćem ili dužem intervalu ističu u ovom Komunalnom preduzeću.

Šef ove radne jedinice Armin Drapić naglašava da česte vremenske neprilike u zadnjih mjesec dana dovode i do kvarova na dalekovodima i niskonaponskoj mreži ali da se u najkraćem roku omogućava redovno snadbijevanje svih potrošača.

On je dodao da će tokom ljeta biti izvršen i redovan remont osam čvornih trafo stanica 35/10  kilovolti te rasijecanje rastinja ispod dalekovoda.

Izvor: Radio Brčko

Related posts