Četvrtak, 21 Januara, 2021
No menu items!

U srednjim školama Distrikta ostala upražnjena još 52 mjesta

Prvi upisni rok u srednje škole u Brčko distriktu BiH prošao je uspješno, kažu direktori škola, a prenosi http://www.trebadaznas.com.

Tehnička škola u prvom upisnom roku upisala je 260 učenika u 15 različitih smjerova. Direktor škole, Dejan Nikolić, rekao je da je za avgustovski upisni rok ostalo slobodno još svega 10 mjesta za trogodišnje smjerove. Riječ je o pet slobodnih mjesta za smijer tekstilni tehničar, jednom slobodnom mjestu za zanimanje bravar i četiri za zanimanje zavarivač.

„Gimnazija „Vaso Pelagić“ u prvom upisnom roku upisala je po 18 učenika u 6 odjeljenja. Za avgustovski upisni rok ostalo je još 11 upražnjenih mjesta i to u smjeru Muzička gimnazija“ kaže Amela Helać, direktor JU Gimnazija.
Prema riječima direktora Ekonomske škole Zore Pajkanović, u prvom upisnom roku upisana su 182 učenika u devet različitih smjerova. „Za naredni upisni rok, mjesta ima još za devet učenika zainteresovanih za zanimanje trgovac, te sedam za trogodišnje zanimanje konobar,“ kaže Pajkanovićeva.

Poljoprivredno medicinska škola u sedam različitih smjerova upisala je 165 učenika. Za avgustovski upisni rok ostalo je slobodno još 15 učeničkih mjesta za kombinovano odjeljenje.

 

brckodanas.com

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije vijesti

Članovi Vlade Brčko distrikta položili svečanu zakletvu

Članovi Vlade Brčko distrikta BiH danas su na 1. redovnoj sjednici Skupštine Brčko distrikta BiH položili svečanu zakletvu. Svečanom polaganju zakletve prethodilo je imenovanje članova...

U Brčko distriktu danas registrovano 11 novih slučajeva zaraze virusom korona

Na području Brčko distrikta danas je registrovano 11 novih slučajeva zaraze virusom korona. Riječ je o 6 muških i 5 ženskih osoba. Na Odjeljenju brčanske...

SERVISNE INFORMACIJE za četvrtak 21.01.2020. godine

SERVISNE INFORMACIJE za četvrtak 21.01.2020. godine RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA Zastoji u isporuci električne energije:  TS 10/0,4 kV Gornji Rahić centar (jedan NN izlaz) zastoj od 30 minuta...

Podjela humanitarnih paketa u naselju Prutače

https://www.youtube.com/watch?v=WLbWG4iD7ug
- Reklama -

Više vijesti

- Reklama -