Četvrtak, 30 Marta, 2023
No menu items!

Sindikat Policije BDBiH: Najoštrija osuda svakog oblika neosnovane i neutemeljene kampanje na rad Policije

SINDIKAT POLICIJE BRČKO DISTRIKTA BIH NAJOŠTRIJE OSUĐUJE SVAKI OBLIK NEOSNOVANE   I NEUTEMELJENE KAMPANJE USMJERENE NA  RAD POLICIJE   OD STRANE NEODGOVORNIH  POJEDINACA I GRUPA, KOJI NE BIRAJUĆI NAČINE I SREDSTVA KONSTANTNO VRŠE   PRITISAK NA POLICIJU I NJENO RUKOVODSTVO U NAMJERI DA PREUSMJERE NJENU ZAKONOM ODREĐENU ULOGU I ISTU PRILAGODE  ISKLJUČIVO SVOJIM INTERESIMA.

 U vrijeme najvećih društvenih izazova, kada su životi građana bili u pitanju, policijski službenici su hrabro i odvažno stali na branik odbrane svih građana Brčko distrikta BiH, bez obzira na naciju i vjeru ili društveni status, te na taj način rizikujući svoje živote i zivote najmilijih, pružali pomoć svima kojima je pomoć bila neophodna, a pri tome, potpuno svjesni svoje uloge u društvu  koja im je zakonom povjerena.

Sindikat smatra nedopustivim činjenicu da pojedinci i pojedine grupe konstantno plasiraju neistine  o radu Policije, radu Štaba za spasavanje, materijalnom statusu policijskih službenika, kao i druge dezinformacije kojima se nanosi šteta pripadnicima navedenih organa i institucija i širi uznemirenost građana.

Indikativno je da su javna pogovaraja proistekla baš od onih za koje se može reći da su takva ponašanja  cinična i nepristojna  jer se radi o licima koja obnašaju određene javne funkcije i stoga se podrazumjeva da su upoznati sa Zakonom o platama i načinom obračuna isplata za sve  korisnike koji se finansiraju iz budžeta Brčko distrikta  BiH, a u koje takođe spada i Policija.

Zato, u najmanju ruku je neumjesno i neodgovorno tvrditi da je Policija izuzeta iz jedinstvenog  sistema obračuna plata na nivou budžeta i da je  po nekom osnovu u tom pogledu  povlaštena. Šta više, radi se upravo o suprotnoj stvari, diskriminisani su policijski službenici u odnosu na ostale zaposlenike u pogledu ostvarivanja prava na  dodatak na osnovnu platu po osnovu  vremena provedenog  na radu u vrijeme vikenda, praznika, noćnog rada i prekovremenog rada.

Sindikat policije apeluje na one koji  evidentno posjeduju ogromnu energiju, da  istu usmjere na obavljanje prioritetnih zadataka od značaja za širu društvenu zajednicu, a ne na širenje deziformacija i uznemiravanja građana, plasiranjem neistina o visini mjesečnih primanja zaposlenih u Policiji, načinu postupanja i drugih   tendencioznih  opservacija.

Sindikat  će se uvjek zalagati za poštivanje pozitivnih zakonskih propisa, pa i za prava zaposlenih u Policiji i nikada neće dozvoliti nikome, bez obzira koju poziciju i dužnost  obnašali, koliki uticaj ili  novac imali imali  ili koje ime nosili, da im ljudi u Policiji, koji pošteno i odgovorno rade svoj posao, budu meta u njihovim međusobnim komunikacijama kojima se koriste za jeftina politička potkusurivanja.

 

Najnovije vijesti

U Brčko distriktu zabilježeni slučajevi kršenja visine marže kod prodaje nafte

Inspektori Inspektorata Brčko distrikta BiH u prvom kvartalu ove godine izvršili su 39 kontrola kvaliteta goriva na benzinskim pumpama,...

Nedavno smijenjeni gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić (SDA) kritikuje novu vlast

Nedavno smijenjeni gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić (SDA) na svojoj zvaničnoj fb stranici kritikovao je novu vlast. " Izuzev ekscesivnog promoviranja protokolarnih susreta, pa...

Turistička zajednica serijalom TV emisija promoviše turističke potencijale Brčko distrikta

Udruženje Turistička zajednica Brčko distrikta BiH, u proteklih godinu dana realizovala je nekoliko značajnih projekata među kojima se izdvaja obilježavanje Svjetskog dana voda, Svjetskog...
- Reklama -

Više vijesti