Četvrtak, 3 Decembra, 2020
No menu items!

Saopštenje za javnost Internacionalne policijske asocijacije

 

Internacionalna policijska asocijacija za Brčko distrikt BiH najoštrije osuđuje svaki oblik blaćenja i omalovažavanja policijskih službenika od strane pojedinaca i grupa, koji na taj način žele da diskredituju Policiju, i da je prikažu u lošem svjetlu.

U zadnje vrijeme najizraženije su neistine koje se plasiraju o radu Policije, gdje se omalovažava njen doprinos u borbi protiv širenja pandemije virusa Covid 19, u kojima se tendenciozno konstatuje da je Policija samo radila svoj posao i da su zbog toga najbolje i plaćeni od svih agencija za sprovođenje zakona u BiH, te da uživaju i druge beneficije koje druge agencije nemaju.

Želimo da istaknemo da je Policija od samog početka pandemije pružila nemjerljivu pomoć Pododjeljenju za javno zdravstvo u pronalaženju i identifikovanju zaraženih virusom Covid 19. O tome su na račun Policije nebrojeno puta stizale pohvale kako iz Pododjeljenja za javno zdravstvo, tako i od Kriznog štaba Brčko distrikta BiH i samih građana. Evidentno je da bez pomoći Policije radnici Pododjeljenja za javno zdravstvo sa svojim kapacitetima ne bi mogli odgovoriti ovom zadatku na adekvatan način. Napominjemo da su u ostalim sredinama to isključivo radile druge institucije.

Zbog toga smo ponosni na policijske službenike, koji su kroz redovne poslove i zadatke dolazili u neposredne kontakte sa potencijalno zaraženim licima i time dovodili u opasnost, kako svoje živote i zdravlje, tako i živote i zdravlje svoje porodice, a sve u cilju zaštite svih građana Brčko distrikta BiH, bez obzira na naciju, vjeru, društveni ili drugi status. Radeći tako neki su i sami bili zaraženi, a određeni broj njih je zbog kontakata sa potencijalno zaraženim licima bio i u kućnoj izolaciji.

Imajući u vidu gore iznošene stavove, a u cilju da opšta javnost u Brčko distriktu BiH i šire, ne stekne pogrešnu percepciju prema kojoj su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH najbolje plaćeni od svih drugih policijskih službenika u BiH, odlučno i argumentovano demantujemo navedene dezinformacije i istovremeno upoznajemo javnost da i Policija dijeli sudbinu ekonomsko-finansijskog sistema Distrikta, te da su njena primanja u skladu s ostalim korisnicima budžeta i nisu jedinstvena, kako su pojedinci informisali javnost.

Bez obzira na sve, Policija je spremna boriti se na očuvanju stečenih tekovina prvenstveno u Policiji ali i društvu u cjelini, i neće dozvoliti da se unese nemir i nesigurnost u instituciju i otupi oštrica u borbi protiv kriminalnog djelovanja.

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije vijesti

Otac, majka i kćerka umrli od korone, novorođeno unuče preživjelo

Svi članovi ruske porodice iz Sankt Peterburga - muškarac od 64 godine, njegova supruga, stara 61 godinu, i njihova...

Sječa šume na spornoj granici BiH i Hrvatske vidljiva iz svemira

Sječa šume na nerazjašnjenoj granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske nedaleko od Bihaća došla je u fokus bh. javnosti u maju ove godine. Ipak,...

Afera “Bego”: Varali i majke Srebrenice

Tri osobe koje su prekjučer uhapšene u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog sumnje u izborne nepravilnosti u Srebrenici puštene su...

Krizni štab: Nastava i rad ugostiteljskih objekata od ponedjeljka

  Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH na današnjoj sjednici donio je Naredbu da nastava u svim osnovnim i srednjim školama na području...

Dodik: Pozivam Incka da me smijeni

Visokog predstavnika Valentina Incka više niko ne uzima za ozbiljno, ja ga pozivam da me smijeni, rekao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, odgovarajući...
- Reklama -

Više vijesti

- Reklama -