Nedjelja, 13 Juna, 2021
No menu items!

Saopštenje za javnost Internacionalne policijske asocijacije

 

Internacionalna policijska asocijacija za Brčko distrikt BiH najoštrije osuđuje svaki oblik blaćenja i omalovažavanja policijskih službenika od strane pojedinaca i grupa, koji na taj način žele da diskredituju Policiju, i da je prikažu u lošem svjetlu.

U zadnje vrijeme najizraženije su neistine koje se plasiraju o radu Policije, gdje se omalovažava njen doprinos u borbi protiv širenja pandemije virusa Covid 19, u kojima se tendenciozno konstatuje da je Policija samo radila svoj posao i da su zbog toga najbolje i plaćeni od svih agencija za sprovođenje zakona u BiH, te da uživaju i druge beneficije koje druge agencije nemaju.

Želimo da istaknemo da je Policija od samog početka pandemije pružila nemjerljivu pomoć Pododjeljenju za javno zdravstvo u pronalaženju i identifikovanju zaraženih virusom Covid 19. O tome su na račun Policije nebrojeno puta stizale pohvale kako iz Pododjeljenja za javno zdravstvo, tako i od Kriznog štaba Brčko distrikta BiH i samih građana. Evidentno je da bez pomoći Policije radnici Pododjeljenja za javno zdravstvo sa svojim kapacitetima ne bi mogli odgovoriti ovom zadatku na adekvatan način. Napominjemo da su u ostalim sredinama to isključivo radile druge institucije.

Zbog toga smo ponosni na policijske službenike, koji su kroz redovne poslove i zadatke dolazili u neposredne kontakte sa potencijalno zaraženim licima i time dovodili u opasnost, kako svoje živote i zdravlje, tako i živote i zdravlje svoje porodice, a sve u cilju zaštite svih građana Brčko distrikta BiH, bez obzira na naciju, vjeru, društveni ili drugi status. Radeći tako neki su i sami bili zaraženi, a određeni broj njih je zbog kontakata sa potencijalno zaraženim licima bio i u kućnoj izolaciji.

Imajući u vidu gore iznošene stavove, a u cilju da opšta javnost u Brčko distriktu BiH i šire, ne stekne pogrešnu percepciju prema kojoj su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH najbolje plaćeni od svih drugih policijskih službenika u BiH, odlučno i argumentovano demantujemo navedene dezinformacije i istovremeno upoznajemo javnost da i Policija dijeli sudbinu ekonomsko-finansijskog sistema Distrikta, te da su njena primanja u skladu s ostalim korisnicima budžeta i nisu jedinstvena, kako su pojedinci informisali javnost.

Bez obzira na sve, Policija je spremna boriti se na očuvanju stečenih tekovina prvenstveno u Policiji ali i društvu u cjelini, i neće dozvoliti da se unese nemir i nesigurnost u instituciju i otupi oštrica u borbi protiv kriminalnog djelovanja.

- Reklama -

Najnovije vijesti

Policija Distrikta identifikovala počinioca krivičnog djela “Izazivanje opšte opasnosti“

Dana 09.06.2021.godine u 00:17 sati Policija Brčko distrikta BiH je zaprimila prijavu putem telefona da je u ulici Skendera...

Gradonačelnik Kadrić ugostio učenike Osnovne muzičke škole (Video)

https://www.youtube.com/watch?v=XdY6QPK0Z34

Rukometni reprezentativac BiH posjetio gradonačelnika Kadrića

Alen Ovčina, inače reprezentativac Bosne i Hercegovine u rukometu, koji broji nešto više od 50 reprezentativnih nastupa, posjetio je danas gradonačelnika Eseda Kadrića te...

Vlada Brčko distrikta održala 7. vanrednu sjednicu(Video)

https://www.youtube.com/watch?v=yFoCCo0lVPI

U Brčkom registrovana 3 nova slučaja zaraze koronavirusom, jedna osoba preminula

Na području Brčko distrikta danas su registrovana 3 nova slučaja zaraze virusom korona. Riječ je o 1 muškoj i 2 ženske osobe. Preminula je...
- Reklama -

Više vijesti