Subota, 20 Aprila, 2024
No menu items!

Na mađarsko-srpskoj granici otkriveni tuneli za ilegalni ulazak migranata

Mađarska policija otkrila je tijekom vikenda tunel ispod žičane ograde na mađarsko – srpskoj granici te je u odvojenim akcijama spriječila ilegalni prelazak više od 300 migranata.

Tunel duljine 24 metra otkriven je u suradnji s vojskom u blizini mađarskog mjesta Morahalom, a vjeruje se da je služio za ilegalni ulazak migranata u Mađarsku radi odlaska u zapadnu Europu.

Ovo je treći podzemni prolaz ispod ograde otkriven u posljednjih godinu dana u toj regiji, prenosi RTS.

Granična policija uhitila je 54 osobe koje su pokušale preskočiti ili prerezati žičanu ogradu na mađarsko-srpskoj granici u vrijeme dok je 258 migranata zatečeno u pograničnoj zoni bez dokumenata.

Među njima najviše ih se izjašnjava kao Sirijci, ali ima i državljana Iraka, Irana, Afganistana i Palestinaca, navodi se.

Mađarska od konca svibnja bilježi veliki rast broja migranata koji pokušavaju ilegalno ući u zemlje EU, a samo prošli tjedan bilo je gotovo 900 pokušaja nelegalnog prelaska.

Mađarski dužnosnici ponavljaju da Mađarska neće ukloniti ogradu na mađarsko-srpskoj granici, već će pojačati obranu Schengenske zone kako bi onemogućila migrantima ilegalan ulazak na teritorij EU.

Osim na sjeveru Vojvodine, pokušaji ilegalnog prelaska granice bilježe se i na jugozapadu pokrajine, u hrvatsko – srpskom pograničnim području.

Sredinom svibnja u okolici mjesta Šid raspoređena je specijalna i vojna policija radi, kako je navedeno, zaštite mjesnog stanovništva od migranata.

Izvor: Radio Brčko

Najnovije vijesti

Svjetski dan Roma

Na današnji dan (8.April) se obilježava Svjetski dan Roma kako bi se promicala svijest o romskoj kulturi, jeziku i povijesti,...

Započeti intenzivni radovi na Centru za upravljanje otpadom u Brčkom

Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Majazudin Vehabović, najavio je intenzivne radove na projektu Centra za upravljanje otpadom. Na današnjoj konferenciji...

Održan sastanak na temu “Kuda ide romska nacionalna manjina u Brčko distriktu BiH?”

U Brčko distriktu BiH, romska zajednica već duže vrijeme živi na marginama društva, suočena s nizom izazova i problemima. Povodom Svjetskog dana socijalne pravde,...

Stranka za BiH Brčko proširila svoje redove za dva nova člana

Predsjednik Stranke za BiH Brčko distrikta BiH, dr. Zijad Nišić, danas je u prostorijama stranke svečano uručio članske karte skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i...

Podignuta disciplinska tužba protiv sutkinje zbog odbijanja mjera zaštite Nizami Hećimović

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH potvrdilo je da je protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, Lejle Numanović, podignuta disciplinska tužba zbog odbijanja mjera...
- Reklama -

Više vijesti