Brčko 

Brčko: Zbog koronavirusa smanjena ponuda destinacija za ljetovanje

Ponovnom pojavom koronavirusa, uvođenjem mjera samoizolacije i zatvaranja granica sa susjednim zemljama, građanima BiH ograničeno je kretanje, a samim time je smanjen i broj mogućih destinacija za ljetovanje.

Iz brčanskih turističkih agencija ističu kako trenutno u ponudi imaju samo izlete i putovanja unutar BiH, putovanja u Srbiju, a od inozemnih destinacija u Tursku.

Kada su u pitanju putovanja u našoj zemlji i Srbiji, uglavnom se radi o jednodnevnim izletima i dvodnevnim putovanjima s jednim noćenjem, te se njihova cijena kreće oko 100 do 200 maraka. A kada je riječ o višednevnim putovanjima, primjerice u Neum, cijene rastu do 1300 KM.

Od inozemnih putovanja, u ponudi brčanskih agencija nalazi se Turska, kao jedna od rijetkih destinacija gdje, sudeći prema trenutnoj situaciji, građani BiH mogu na ljetovanje ove godine. Cijene za Tursku se kreću od 500 do nekoliko tisuća maraka, a sve u ovisnosti o trajanju putovanja i uvjetima smještaja.

Prema riječima djelatnika turističkih agencija u Brčkom, građani trenutno nisu zainteresirani za putovanja, a pogotovo za domaće destinacije. Ističu kako se, unatoč trenutnoj situaciji u državu i svijetu, građani raspituju i radije opredjeljuju za inozemne destinacije.

S obzirom na to da je najavljeno ukidanje mjera samoizolacije pri prelasku hrvatske granice od sutra, Brčaci i građani BiH će imati više opcija za ovogodišnje ljetovanje.

Radio Brčko

Related posts