Brčko 

Brčko: Odluka o proslavi maturskih večeri na školama i učenicima

Nakon popuštanja epidemioloških mjera na prostoru Brčko distrikta sasvim je izvijesno da će proslave maturskih večeri za učenike završnih razreda srednjih škola najvjerovatnije biti održane tokom ovog mjeseca. Ova informacija je postala aktuelna nakon što je tokom jučerašnjeg dana većina maturanata dobila poruke od svojih  profesora da bi proslava maturske večeri trebala biti održana za desetak dana, te da se učenici izjasne o tome.

„Odjel za obrazovanje nema nadležnost da organizuje maturske večeri i odluku o održavanju i terminu kada će se to desiti isključivo donose srednje škole i učenici“ potvrdio je  Senad Osmanović, šef ovog Odjela.

Konačna potvrda informacije o održavanju maturskih večeri bi trebala uslijediti u petak nakon sjednice Kriznog štaba odnosno u ponedjeljak naredne sedmice kada će zasijedati Vlada Brčko distrikta kada bi Odjel za zdravstvo trebao donijeti preporuke kako bi ta okupljanja trebala da izgledaju.

“Za sada je sasvim izvijesno da najvjerovatnije neće biti održan defile maturanata kroz grad kao što je to bila praksa prethodnih godina”, istakao je Osmanović

Više informacija o održavanju maturskih večeri i njihovom terminu učenici završnih razreda i njihovi roditelji  mogu dobiti u svojim matičnim školama.

Izvor: Radio Brčko

Related posts