Brčko 

Pregled aktivnosti PBD BiH za 27.03.2020. godine

Tokom posljednja 24 sata policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su zaprimili ukupno 48 prijava, izvršeno je ukupno 132 obilaska lica kojima je od strane Inspektorata Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH izdato rješenje o izolaciji, od čega je 126 osoba pronađeno na adresi stanovanja, dok šest osoba nije pronađeno, a za 29 lica uručena su rješenja o izolaciji. Izvršeno je ukupno 267 obilazaka objekata u cilju kontrole poštivanja Naredbe o ograničenju radnog vremena, dok su za 22 lica izdati prekršajni nalozi zbog kršenja Naredbe o zabrani okupljanja, a jednom licu zbog kršenja Naredbe o zabrani kretanja. Policija Brčko distrikta BiH je izvršila ukupno 20 pratnji koje su obuhvatile 58 lica.

Tokom protekla 24 sata izvršena su i lišenja slobode dva lica. Prvo lice je inicijala S.K. rođen 1998.godine u Bukviku, za kojeg se osnovano sumnja da je u trgovinskom objektu u jednom brčanskom naselju počinio krivično djelo “Teška krađa” iz člana 281 stav 1 KZ Brčko distrikta BiH. Ovo lice će uz izvještaj biti predato Tužilaštvu Brčko distrikta na dalje krivično pravno procesuiranje. Drugo lice slobode je lišeno na osnovu potjernice po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH od 11.03.2020. godine, a tokom rutinske kontrole saobraćaja izvršene dana 27.03.2020. godine u 17.15 sati. Radi se o licu D.M. rođenom 1983. godine u Tuzli nastanjen u Brčkom. Ovo lice je predato u nadležnost Sudske policije na dalje postupanje.

Ponovo se poziva stanovništvo na društvenu odgovornost i upozorava da je dužno poštovati sve mjere koje su donešene za područje Brčko distrikta BiH, a u vezi sprečavanja pojave i širenja epidemije, kao i mjera Svjetske zdravstvene organizacije.

Related posts