Brčko 

Pisić: Deset lica nije poštovalo policijski sat

Šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić na konferenciji za medije javnosti je predstavio i ukupan broj zaprimljenih prijava, a koje su vezane za novonastalu situaciju u Distriktu.

“Na dan 24. i 25. 3. ukupan broj zaprimljenih prijava u vezi korona virusa je 43, asistirali smo Inspektoratu prilikom uručenja 37 rješenja o izolaciji. Izvršili smo kontrolu 129 izdatih rješenja, a utvrđeno je da rješenja poštuje 126 lica. Za tri lica upućene su informacije Inspektoratu na procesuiranje. Na 158 objekata izvršena je kontrola radnog vremena i izdat je jedan prekršajni nalog zbog prekoračenja radnog vremena. Zbog nepoštivanja naredbe o zabrani kretanja tri ili više lica podnijete su prijave. Deset lica nije poštovalo policijski sat, a lišena su slobode dva lica zbog sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”, kazao je Pisić.

Šef Policije apelovao je na građane da ne pišu negativne komentare na društvenim mrežama koje se odnose na medicinsko osoblje, timove, policijske službenike, radnike javne bezbjednosti, Crvenog krsta i Inspektorata.

“U zadnja 24 sata primjetili smo da preko društvenih mreža građani snimaju naše medicinsko osoblje i timove koji izlaze na teren i s veoma negativnog aspekta komentarišu iste. Ti timovi i po 20 sati na dan dnevno rade i izloženi su u prvom redu i ne zaslužuju takav tretman od strane pojedinaca”, kazao je Pisić.

Related posts