Brčko 

Brčko: Inspektorat obustavio rad pet privrednih subjekata i zatvorio jednu zgradu

Na osnovu informacije Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine da Dragica Janjić nije poštovala odredbe Rješenja o samoizolaciji, koje joj je izdato 18. marta, brčanski Inspektorat privremeno je obustavio rad pet privrednih subjekata:

  • Addiko banka,
  • Apoteka Lekoprom,
  • STR Zimonjić,
  • MPJ Group,
  • Restoran Marco Polo.

Ovakva odluka je donesena zbog toga što se Janjić kretala na ovim mjestima.

Zatvorena i zgrada

Zatvorena je i zgrada u kojoj žive osobe koje su zaražene korona virusom.

Naređeno je Higijensko-epidemiološkoj službi BDBiH da izvrši dezinfekciju ovih objekata.

“Također ćemo izdati rješenje Javnom zdravstvu da izvrši epidemiološko istraživanje zgrade i svih stanara u ovom slučaju. Također smo u prilog tome svim građanima Brčko distrikta s kojima je Dragica bila u kontaktu, a na osnovu informacije Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, izdali dodatnih 15 rješenja o samoizolaciji”, kazao je u izjavi za Otisak.ba šef Inspektorata Damir Bulčević.

Pet osoba prekršilo mjeru izolacije

Do sada je ova institucija izdala 877 rješenja o izolaciji, a trenutno se na spisku osoba koje su prekršile ovu mjeru nalaze: Ilija Antunović, Ana Marija Jokić, Mirsad Hasetović, Dragica Janjić i Željko Davidović. Protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak.

“Predložit ćemo sudu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine najviše kazne koje u ovom slučaju iznose 500 konvertibilnih maraka”, istakao je Bulčević.

Novinar: Adis Mujdanović/Otisak.ba
Foto: Inspektorat BDBiHRelated posts