Region 

Maslinijada u Baru slavi nastariju maslinu u Evropi

Turistička organizacija Bar u novembru mjesecu organizuje najpopularniju barsku manifestaciju – Maslinijadu koja je posvećena 2.242 godine staroj maslini, koja je  ujedno i najstarije stablo masline u Evropi.  Na ovoj manifestaciji koja je spoj dobre zabave i mogućnosti degustacije lokalnih proizvoda očekuje se veliki boj posjetitelja, posebno iz Bosne i Herceghovine koji su rado viđeni gosti na crnogorskom primorju.

Osim toga u ovom periodu u gradu Baru održavaju se poznate manifestacije poput Koštanijade, Festivala vina koji na pravi način oslikavaju tradicionalno nasljeće barske opštine.

Inače, grad Bar koji je ove godine zabilježio rekordnu posjetu turista za vrijeme ljetne sezone, u postsezoni svim turistima nudi raznovrstan sadržaj, među kojima se posebno izdvaja Panoramska ruta  na kojoj se može vidjeti spajanje Skadarskog jezera sa Jadranskim morem, što je jedna od najljepših prirodnih atrakcija ovog primorskog grada.

Takođe, cijene smještaja u ovom periodu su i te kako povoljne, pa se privatni smještaj može iznajmiti po cijeni od šest eura, hoteli na bazi polupansiona već od 20 eura i slično.

Primorski gradovi u postsezoni, a posebno za vrijeme novogodišnjih  praznika su idealan izbor za odmor i provod, a sudeći po sve većem broju gostiju iz Bosne i Hercegovine i Srbije, Bar je postala omiljena destinacija za uživanje.

Još vijesti iz ove kategorije