Brčko 

Počeo upis treće generacije polaznika Škole šaha Šahovskog kluba „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine

ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine osnovan je 2017. godine i iste godine počeo s aktivnim radom. Iako relativno mladi na šahovskoj sceni, iz kluba kažu da su zadovoljni plasmanom i prezentacijom. Klub redovno učestvuje na domaćim i internacionalnim takmičenjima, kako u zemlji tako i inostranstvu. Osim članova, klub okuplja i rekreativce ljubitelje šaha, na brojnim druženjima u cilju promocije i širenja interesa za ovaj sport.

Pod okriljem ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine djeluje i Škola šaha, za najmlađe.

“ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine s ponosom ističe da svoj razvoj i rast fokusira na radu s najmlađima, uzrasta od 6 do 16 godina, upravo kroz rad Škole šaha. „Kako oni budu rasli, tako ćemo i mi“, kažu iz uprave kluba.

Škola šaha nudi polaznicima redovne treninge i učešća na takmičenjima, kako u ligama i turnirima u našoj zemlji tako i u inostranstvu. Polaznici škole šaha već dvije sezone redovno učestvuju na takmičenjima kadetske lige.

U ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine ističu da su ove godine u misiji nastavka rada Škole, unapređenja i promovisanja u cilju širenja članstva ali i ljubavi prema ovoj vještini.

Škola će treću godinu rada obilježiti treninzima koji počinju 2. oktobra 2019. godine a početak rada s novom generacijom polaznika predviđen je isti dan, do kada traju i upisi novih polaznika.

„I ove godine otvaramo vrata novim polaznicima u Školu šaha i radujemo se širenju ekipe i znanja o igri na crno-bijelim poljima. Naši polaznici imat će priliku naučiti tehniku igre i takmičarska pravila koja će primjenjivati na nastupima u našoj zemlji ali i inostranstvu. Cilj nam je da s vremenom postanemo prepoznatljivi na šahovskoj sceni a to je moguće jedino uz podmladak i rad s njima.“ – izjavio je predsjednik ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, Amir Sinanović.

Uprava ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine ovom prilikom poziva sve zainteresirane za Školu šaha da se učlane u ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, na adresi Islahijet broj 6, Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, te ohrabruje najmlađe polaznike, uzrasta od 6 do 16  godina, da se priključe radu Škole šaha. Dodatne informacije o treninzima i radu ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine i Škole šaha, zainteresovani mogu dobiti na facebook stranici www.facebook.com/MagnusBrckoBiH, ili kontaktom na telefon +387 60 30 53 680 i email: sah.brcko@gmail.com, te lično u prostorijama Kluba.

Još vijesti iz ove kategorije