Brčko 

Crveni krst Brčko distirkta BiH uspješno provodi ljetne aktivnosti

Crveni krst Brčko distrikta BiH tokom cijelog ljeta provodi razne aktivnosti. Kao i svake godine ljetne aktivnosti u Crvenom krstu pružaju više mogućnostim svim onima koji žele da volontiraju te da svoje vrijeme utroše korisno. Brojne tradicionalne aktivnosti koje Crveni krst Brčko distirkta provodi u toku ljeta svakako su od velikog značaja za sve one koji učestvuju u njima. Sekretar crvenog krsta Denis Šehanović ističe da je primarni cilj okupiti volontere kada su u pitanju socijalno humanitarni programi jer je to uvijek aktuelno.

  Crveni krst Brčko distirkta prošle godine započeo je projekat prevoza djece. U pitanju su djeca sa posebnim potrebama.  Trenutno aktivno radimo na tome  obzirom  da se bliži početak školske godine. Cilj nam je da krenemo na vrijeme dodaje Šehanović.

Jedna od značajnijih ljetnih aktivnosti koje provodi Crveni krst jeste svakako i održavanje tradicionalnog edukativnog  kampa za mlade.

Osnovni cilj  edukativnog kampa jeste povećanje broja volontera i lidera koji će biti u sastavu jedinice za spašavanje.

Milan Dragičević volonter je Crvenog krsta već osam godina i kaže da je svaka aktivnost do sada sprovedena od velikog značaja za njega.

Ono što je mene najviše privuklo jeste svakako mogućnost da budem u situaciji da nekome pomognem. Najveći dojam na mene su ostavile poplave koje su naš grad zadesile 2014 godine.Te godien smo zaista imali ozbilje obaveze i obavljali smo velike poslove kada je u pitanju pomoć drugim ljudima koji su bili ugroženi.

Još vijesti iz ove kategorije