Brčko 

Fudbalski klub Jedinstvo sto godina postojanja dočekuje uz dugove

Prije tačno jednog vijeka formiran je Fudbalski klub „Jedinstvo“ Brčko. Danas je prvoligaš Republike Srpske, a sto godina postojanja dočekuje uz brojne probleme i dugove.

Bez opremljenog stadiona i adekvatnih svlačionica, sa dugom od 90 hiljada maraka za struju i vodu. Tako Fudbalski klub „Jedinstvo“ dočekuje sto godina postojanja. „Imamo neke tužbe za vodu koje se vuku 20 godina i za vodu i za struju.To su značajna sredtsva koja bi se trebala izdvijiti.Ako bi došlo do neke presude u korist Komunalnog preduzeća, mislim da ne bi bilo dobro da onio donesu takvu odluku zato što bi nas jednostavno zatvorili” kazao je  Samir Mulić potpredsjednik FK „Jedinstvo“Brčko.

Da bi riješili finasijske probleme, do kraja godine klub će organizovati donatorsko veče. Nadaju se i pomoći Vlade Brčko distrikta od koje godišnje dobiju grant od 24 hiljade maraka. Kažu da sa tim novecem jedva uspiju da pokriju troškove odlazaka na utakmice i plate fudbalerima. Nemamo trenutno nikakvih prostorija za okupljanje, za sastanke. Ja sam tražio kod gradonačlenika i predsjednika Skupštine da nam odobri jednu prostoriju, da se možemo mi tu organizovati bolje.I dali su nam obećanje da će to ispuniti.“ ističe Mulić.

Sve bi bilo drugačije da imamo uređen stadion, dodaje  Mulić. Nadaju se da će uskoro dočekati završetak gradnje kako bi imali bolje uslove za treniranje, kao i za organizovanje utakmica. Trenutno ih igraju na stadionu Lokomotive.

Još vijesti iz ove kategorije