Brčko 

Brčko: Utvrđen dnevni red 52. redovne sjednice Skupštine

Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH dogovorili su danas da se 52. redovna sjednica Skupštine održi u srijedu 10. jula 2019. godine, nakon okončanja 51. redovne sjednice čiji je nastavak zakazan za 10 sati.

Ivo Filipović, potpredsjednik Skupštine, koji je predsjedavao pripremnim sastankom šefova poslaničkih klubova, smatra da će najviše pažnje poslanika izazvati Prijedlog mjera za poboljšanje privrednog ambijenta u Brčko distriktu BiH.

Osim toga na dnevnom redu 52. redovne sjednice je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i drugim naknadama sudija i tužilaca u Brčko distriktu BiH u prvom čitanju. Uvršteno je i nekoliko finansijskih i izvještaja o radu u 2018. godini, među kojima su izvještaji Izborne komisije,  Zavoda za zapošljavanje i izvještaj o reviziji  finansijskih izvještaja Zavoda za zapošljavanje i JP „Radio Brčko“.  Na dnevnom redu je i nekoliko odluka o utvrđivanju javnog interesa za Brčko distrikt BiH, kao i Informacija JP „Komunalno Brčko“ u vezi s naplatom komunalnih usluga.

S nastavkom 51. i početkom 52. redovne sjednice Skupštine danas je za srijedu 10. jula 2019. godine za 12 sati u Skupštini najavljena i prezentacija Projekta „Investicije u sektoru energije-EIA“. Tim ovog USAID-ovog projekta predstavit će rezultate analize zakonodavnog okvira Brčko distrikta vezanog za oblasti koje se odnose na izgradnju elektroenergetskih objekta, a značajni su i za druge infrastrukturne i kapitalne projekte.

 

Još vijesti iz ove kategorije