BiH 

Sarajevo: U akciji “Hirurg” uhapšena dva doktora

U akciji “Hirurg” pripadnici sarajevske policije danas su uhapsili dvojicu ljekara Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

– Do sada su uhapšena dvojica ljekara Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” zbog zloupotrebe položaja i primanja dara i drugih oblika koristi. Akcija i dalje traje i pretres je još u toku – kazala je portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Uhapšeni su ljekari H. P. i E. B., potvrdili su iz Tužilaštva KS.

Pripadnici sarajevske policije i Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH jutros su pretresli Opću bolnicu“Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Direktor Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Zlatko Kravić potvrdio je za ”Avaz” da su pretresi obavljeni, ali je naglasio da niko nije kriv dok se to ne dokaže.

– Mnogo je više povika na zdravstvo nego što ljekari primaju mito. Tačno je da postoje ljekari koji primaju mito i koji se bave korupcijom i zagovornik sam toga da to treba što prije iskorijeniti. Takve ljude treba izbaciti iz zdravstvenog sistema. Ako se dokaže da je iko uzimao mito, ja ću biti rigorozan, koliko god mi to zakon dozvoljava – kazao je Kravić.

Akcija je provedena zbog sumnje da su ovi ljekari dio novca koji je trebao biti uplaćen na blagajnu za participaciju zadržavali za sebe. Još traju provjere.

Izvor: fokus.ba

Još vijesti iz ove kategorije