BiH 

U TUŽITELJSTVU BIH SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TERORIZMA I JAČANJA SPOSOBNOSTI ZA BORBU PROTIV TERORIZMA

Analiza trenutnog stanja u borbi protiv terorizma, kao i procesuiranje povratnika sa stranih ratišta, bile su središnje teme sastanka.

 

Glavna tužiteljica Gordana Tadić, predsjedavala je sastankom Udarne grupe, na kojem su sudjelovali predstavnici tužiteljskih, policijskih i sigurnosnih institucija sa razine BiH, oba entiteta i Brčko Distrikta BiH. Na sastanku su također sudjelovali dužnosnici poreznih institucija, te Ureda Specijalnog predstavnika EU u BiH.

Na sastanku su prezentirane aktivnosti koje agencije za provođenje zakona realiziraju u borbi protiv terorizma i opasnosti od terorističkih aktivnosti. Također, na sastanku su predstavnici institucija BiH, govorili o potrebnim mjerama u narednom periodu koje se odnose na procesuiranje povratnika sa stranih ratišta, čiji dolazak u BiH se očekuje u narednim mjesecima.

Na sastanku je razgovarano i o potencijalnim opasnostima od terorizma, koje mogu biti povezane sa prilivom ilegalnih migranata u BiH.

Udarna grupa za borbu protiv terorizma i jačanje sposobnosti za borbu protiv terorizma, kojom predsjedava glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, sastaje se periodično, kako bi dužnosnici svih agencija za provođenje zakona, imali priliku analizirati situaciju u ovoj oblasti te planirati i koordinirati zajedničke aktivnosti, koje će dovesti do smanjenja opasnosti od terorizma te jačanje vladavine prava i sigurnosti u BiH.

Još vijesti iz ove kategorije